Hronika

Kruščić traži da policija utvrdi da li je siguran

Vlasnik podgoričke diskoteke “Beagle” Miodrag-Migi Kruščić zatražio je od Uprave policije da izvrši procjenu njegove bezbjednosti, jer mu, kako tvrdi, mediji crtaju metu povezujući ga sa pripadnicima takozvanog škaljarskog kriminalnog klana, saznaju Dnevne novine.

Kruščić je zahtjev za procjenu njegove sigurnosti podnio prekjuče podgoričkom Centra bezbjednosti, pozivajući se na tekst objavljen u dnevnom listu “Vijesti”.

On je juče potvrdio DN da je podnio zahjev, ali detalje nije želio da komentariše.

Nezvanično, Kruščić je u zahtjevu naveo da traži od Uprave policije i Tužilaštva da prvo utvrde da li je pripadnik kriminalnog miljea sa kojim se dovodi u vezu, te da ukoliko jeste snosi odgovornost. Navodno, kako je naveo, ukoliko nije, izrazio je očekivanje da su mu bezbjednosna procjena i pojačana policijska pažnja neophodne.

Kruščić je prije nekoliko mjeseci otvorio diskoteku “Beagle”, u koju je uloženo nekoliko stotina hiljada eura, tvrdeći da uložena sredstva potiču od kreditnih zaduženja. Diskoteka “Beagle” posluje u okviru firme „Vilma i Beti”, čiji je osnivač Bojan Laković, a izvršni direktor Kruščić.

Kruščić je ranije bio vlasnik podgoričkih klubova Puba 111, City Halla, City Becksa, Marketa i Dr Brajera.

U središtu medijske pažnje, Kruščić se našao 8. januara, kada je policija izvršila ciljanu raciju u “Urban bistrou 21”, gdje su službenici u uniformi i civilu priveli bezbjednosno interesantne osobe Podgoričane Stevana Stamatovića, Milića Šakovića, Bobana Vuksanovića, Miodraga i Aleksandra Jokića iz Kotora, kao i Kruščića. Prilikom kriminalističke obrade, on je u policiji, a kasnije u Tužilaštvu dao izjavu da je vlasnik torbice, zaplijenjene sa stola za kojim je sjedio, a u kojoj je pronađen repetirani pištolj i lična dokumenta Stevana Stamatovića.

Nakon saslušanja Kruščić je pušten da se brani sa slobode, a Vijesti su prošlog vikenda objavile tekst u kojem se spekuliše da su neformalni vlasnici diskoteke Stamatović, Šaković i odbjegli Kotoranin Jovan Vukotić.

Kruščić je to, međutim, demantovao u istom tekstu, tvrdeći da je on stvarni vlasnik diskoteke.

“To što pokušavate da poslovno vežete za mene pomenuta lica možda i bude čitana više nego neka manje aktuelna tema, ali vas molim da imate na umu da na taj način i mene samoga gurate u ratne priče koje ste pomenuli. Za Vukotića me vezuje jedino podatak da sam njegovom ocu godinama plaćao zakup jednog objekta. I nijesam se time vjenčao za njih”, odgovorio je Kruščić u spornom tekstu.

Send this to a friend