Hronika

Kućni zatvor zbog falsifikovanja vozačke dozvole

548f1a86-e47c-4c97-983b-048f5bfa64d2-vozackadozvola-preview.jpg
Ilustracija

Odlukom Osnovnog suda u Baru O.R., nastanjen u Baru, osuđen je na tri mjeseca kućnog zatvora zbog krivičnog djela falsifikovanje isprava. Presudu je u junu izrekao sudija Goran Šćepanović.

Prema navodima presude, O.R. je 12. februara ove godine, u Baru, u Bulevaru dinastije Petrovića, prilikom saobraćajne kontrole ovlašćenim službenim licima Uprave policije CB Bar dao na uvid falsifikovanu vozačku dozvolu.

“On je od za sada neidentifikovanih lica nabavio radi upotrebe falsifikovanu vozačku dozvolu navodno izdatu od strane nadležnih organa Republike Kosovo na ime O.R. Takvu lažnu javnu ispravu upotrijebio je kao pravu”, navodi se u presudi.

Zbog toga je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca i istovremeno, a nakon pravosnažnosti presude, okrivljeni će kaznu izdržavati u prostorijama u kojima stanuje.

“Okrivljeni ne smije napustiti prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanim zakonom kojima se uređuje izvršenje krivičnih sankcija. Ukoliko okrivljeni jednom u trajanju preko šest časova ili dva puta u trajanju do šest časova samovoljno napusti prostorije u kojima stanuje, sud će odrediti da ostatak kazne zatvora izdrži u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija”, navedeno je u presudi.

Okrivljeni je u odbrani izjavio da u Crnoj Gori živi već osam godina, a da povremeno putuje na Kosovo, gdje je inače rođen i čiji je državljanin i sva dokumenta su mu izdata na Kosovu.

Prije nekih pet godina, kako je pojasnio, on je na Kosovu od njemu nepoznatog lica dobio vozačku dozvolu na njegove ime, sa njegovom fotografijom i istu je tom licu platio 370 eura, jer je tada boravio u Njemačkoj neko vrijeme i nije mogao legalno da pribavi taj dokument.

Istakao je i da žali zbog spornog događaja, ali da je mislio da može da koristi takvu vozačku.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
ETO TAKOFF FERRARI
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ETO TAKO
Gost
ETO TAKO

U Ministarstvu radi vozac koji ne zna sto znaci znak STOP. Kupio je vozacku a dana auto skole nema, i zaposlio se kao vozac. A sprdnja

FF FERRARI
Gost
FF FERRARI

Samo neka ih hapse non stop

Send this to a friend