Hronika

Lažni policajac traži sporazumno priznanje krivice

Foto: Željka Bojanić

Bojan Markuš (27), koji je optužen da se lažno predstavljao kao policajac i tako pretresao građane, predao je Tužilaštvu predlog o sporazumnom priznanju krivice povodom ovog djela, a u predmetu u kojem je oštećeni E. Ć.

Njegov advokat Damir Lekić je zbog toga zatražio odlaganje današnjeg suđenja. Podsjećamo, protiv Markuša se vodi i drugi postupak zbog lažnog predstavljanja kao službeno lice.

<<<Lažni inspektor tvrdi da je od policajca kupio značku za 300 eura<<<

Foto: Željka Bojanić

Pretres, “skidanje” i CB Podgorica 

U ovom predmetu, Markuš se tereti da se 10. januara oko 20.30 sati, na mjestu Skaline u Podgorici, lažno predstavio oštećenom kao policajac i pretresao ga.

Kako se dalje navodi u optužnici, nakon toga on je od oštećenog zatražio da izvadi sve stvari koje ima kod sebe, što je on i učino. Markuš mu je navodno poslije toga saopštio da mora da ga povede u Centar bezbjednosti Podgorica.

E.Ć. je u izjavi kod tužioca ranije kazao da mu je te noći prišao Markuš i da je kod sebe imao značku, pištolj i motorolu. Dodao je da je postupio po njegovom zahtjevu za pretres i da su se spustili niz stepenice kod Skalina.

Nakon toga, kako je naveo oštećeni, optuženi je od njega tražio da se skine go što je on odbio, a zbog čega ga je Markuš udario u lice.

Foto: Željka Bojanić

“Takođe tada mi je rekao da moram da pođem sa njim u CB, na šta sam ja pristao. Tu je izvadio motorolu, počeo da se vrti oko mene i da priča sa nekim. Međutim, nakon toga je otišao sa lica mjesta, a ja sam pozvao policiju i prijavio događaj”, rekao je oštećeni.

Markuš kontrolisao oštećenog sedam puta?

On je ranije kazao da mu je Markuš više puta prilazio i predstavljao se kao policajac, ali nije reagovao jer je tada mislio da je on stvarno službenik policije jer mu je pokazao legitimaciju.

“To se dešavalo sedam puta, u periodu od maja 2017. do januara ove godine. Te noći sam mu tražio da mi pokaže legitimaciju, što je on odbio navodeći da se mi poznajemo od ranije i da nema šta da mi se predstavlja”, izjavio je ranije oštećeni.

Naredno suđenje za ovaj predmet zakazano je za 4.maj.

Željka Bojanić

 

Send this to a friend