Hronika Detalji dijela optužnice protiv grupe Zorana Mrvaljevića koja je planirala više likvidacija

Lovac bio dvostruki doušnik mafije

Zoran Mrvaljević

Svjedok saradnik Milan Kankaraš bio je član dvije kriminalne organizacije prenosio je informacije Zoranu Mrvaljeviću i Vladimiru Roganoviću, navodi se u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva u koju je Pobjeda imala uvid.

Kankaraš je ispričao da mu je Roganović ponudio da radi za njega i da je on to prihvatio.

Kako je kazao, njegov zadatak bio je da kada vidi Mrvaljevića, Slobodana Vica, zvanog Bobo i Krsta Vujića zvanog Kića da mu javi, a zauzvrat je dobijao kokain i novac.

Komunicirao je sa Roganovićem kriptovanim telefonom koji je dobio od njega.

Naveo je da je Roganović sebe memorisao pod nadimkom „Vila“, a da je on bio memorisan kao “Lovac”.

Svjedok saradnik je naveo da mu je Roganović objasnio kako funkcioniše telefon, te da ukoliko je na ekranu plavi katanac poruka nije pročitana, a ukoliko je zeleni katanac onda je poruka pročitana.

Svjedok saradnik je ispričao i da mu je Vladimir Roganović rekao da želi da se osveti Mrvaljeviću jer mu je on navodno prebio brata Šćepana.

Kankaraš je kazao i da mu Roganović nikada nije rekao ko je trebao da prebije Mrvaljevića.

Kankaraš je ispričao i da je osim njega, Roganović dodao u imenik u kontakte i Igora Bošnjaka koji je bio memorisan pod nadimkom El Grezovan kao i Nemanju Zurovca koji je bio upisan pod nadimkom Zuelements.

Svoje djelovanje svjedok saradnik je opisao detaljno, navodeći da je u narednim danima povremeno odlazio u lokal „Barbi“, gdje je inače sjedio, i kada bi vidio Mrvaljevića, javljao bi Roganoviću.

Kankaraš je naveo da pored toga što je Vladimiru Roganoviću javljao kretanje Mrvaljevića, Vica i Kića, isto to je javljao i Nemanji Zurovcu i Igoru Bošnjaku.

Kankaraš je ispričao da je njegov prvi kontakt sa Mrvaljevićem bio nekoliko dana nakon što je grupa oko Vladimira Roganovića pokušala da bombom ubije upravo Mrvaljevića.

Nakon tog događaja, kako je kazao svjedok saradnik, zvao ga je Mrvaljević preko Igora Glavaša i tražio je da se vide. Mrvaljević mu je tada rekao da krivi Nemanju Zurovca za pokušaj ubistva. U toku razgovora, kako je kazao Kankaraš, isptivao ga je Mrvaljević gdje se nalazi Zurovac.

Svjedok saradnik, kako je naveo, tada je rekao Roganoviću da ne zna gdje se nalazi Zurovac.

Kankaraš je to i prihvatio i kada su se sreli pitao ga je ima li šta sa tim događajem, što je svjedok saradnik negirao. Svjedok saradnik je ispričao i da ga je Mrvaljević ispitivao za odnos sa Igorom Bošnjakom.

Mrvaljević mu je tada rekao da se on ne boji Roganovića jer i da ga ubiju ima ko će da ga osveti.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Zorana Mrvaljevića koji se tereti da je oformio četvoročlanu kriminalnu organizaciju koja je planirala izvršenje više teških krivičnih djela. Njeno razmatranje zakazano je za danas pred Višim sudom.

Pored Mrvaljevića, na optužnici se nalaze Krsto Vujić, Slobodan Vico, Zoran Žmukić i Jovan Rizić.

Mrvaljević je prije nekoliko dana izručen Crnoj Gori iz Srbije gdje je uhapšen 17. jula po potjernici i nalazi se u pritvoru.

Dva puta bio je meta napada – ranjen je prije pet godina kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača. Na Mrvaljevića je pucano i 2017. godine.

5

avatar
1000
5
0
0
 
4
BoleIvo plamInsanFilopSvašta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bole
Gost
Bole

Mafija na baterije.kao citavo meljine.

Ivo plam
Gost
Ivo plam

Špijun ni je prijatelj ni kom ni onom za kog špija ni onom koga špija.

Insan
Gost
Insan

Nebio niko tom u kožu što je to radio, daleko mu ljepa kuća.

Filop
Gost
Filop

A ovi su špijuni svi jedan između drugog.Namještaju jedni druge a to su ne daj bože ni kom.Ovaj sa ovim onaj sa onim.

Svašta
Gost
Svašta

Planirali više likvidacija kriminalaca? Pa što ih ne puštiste?

Send this to a friend