Hronika

Maloljetnik pokušao da opljačka radnju, prijetio plastičnim pištoljem

Ilustracija

Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili su L.N. (17) zbog sumnje da je u subotu oko 19.50 sati izvršio razbojništvo u pokušaju u marketu „Eko Plus“ u Donjoj Gorici.

Policija sumnja da se L.N. prije ulaska u objekat maskirao, tako što je stavio kapuljaču na glavu a preko lica majicu crne boje. Kako se navodi, on je  u prodavnici zatekao vlasnika Lj.P. kojem je prijetio pištoljem, za koji se kasnije ispostavilo da je plastični, zahtijevajući od njega da mu preda pazar i govoreći mu da će ga ubiti ukoliko to ne učini.

“Lj.P. je potom, vjerujući da mu je prijetnja upućena pravim pištoljem, u namjeri da donese novac otišao u drugu prostoriju, a L.N. je dok je čekao vrhom pištolja udario u drvenu podlogu usljed čega je plastika na pištolju pukla i otpala. Nakon toga se dao u bjekstvo ne otuđivši ništa iz objekta, a događaj je zatim prijavljen policiji”, navodi se u saopštenju policije.

Odmah po saznanju da je počinjeno ovo krivično djelo, službenici CB Podgorica su preduzeli operativno – taktičke mjere i radnje, uviđaj lica mjesta i razgovor sa vlasnikom radnje

Sprovedena je šira pretraga terena, izvršen je uvid u video nadzor na obližnjim objektima i obavljeni su razgovori sa licima koja su se nalazila u neposrednoj okolini objekta. Detaljan pregled snimaka sa video nadzora je doprinio da se počinilac djela vrlo brzo identifikuje i liši slobode.

Razgovor sa L.N. je obavljen shodno zakonskoj proceduri i u prisustvu njegovog roditelja.

O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac za maloljetnike. L.N. je lišen slobode i uz posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, je priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Že.B.

Send this to a friend