Hronika Upućen u Centar za mlade Ljubović

Maloljetniku za ubistvo djevojke maksimalno tri godine

foto: Onogošt

Maloljetni Nikšićanin koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanke Kristine Raičević (18) upućen je u Centar za mlade “Ljubović”. Osumnjičenog je saslušao sudija za maloljetnike Radomir Ivanović. Budući da osumnjičeni još nije napunio 16 godina nije mu mogla biti izrečena mjera pritvora u spuškom Istražnom zatvoru. Takođe, pošto se radi o mlađem maloljetniku njemu ne može biti izrečena ni zatvorska kazna. Mlađem maloljetniku se za krivično djelo za koje je kazna zaprijećena duža od pet i deset godina može izreći institucionalna mjera u trajanju od šest mjeseci maksimalno tri godine u Centru “Ljubović” ili zatvoru za maloljetnike, piše Dan.

<<<Maloljetnik osumnjičen da je iz strasti ubio djevojku u Nikšiću<<<

Pravni stručnjaci navode da naš zakon, nažalost, ne predviđa kaznu zatvora za mlađe maloljetnike ni kada su ovakvi zločini u pitanju.

Najviše što se može preduzeti je određivanje neke od institucionalnih mjera koje traju ne duže od tri godine. Neke se mogu izreći i u okviru zatvora, ali se u tom slučaju ne radi o klasičnoj zatvorskoj kazni.

Dječak je ispitivan na više okolnosti, a kao jedan od glavnih dokaza predočeni su mu telefonski listinzi i poruke iz mobilnog telefona.

Pošto se radi o maloljetniku, istražni organi nijesu željeli da iznose detalje u vezi sa saslušanjem osumnjičenog za ubistvo.

Prema saznanjima Dana, jedan član porodice ubijene djevojke je pomogao policiji i tužilaštvu u rasvjetljavanju zločina tako što im je ispričao sa kim se Kristina družila i dopisivala poslednjih dana.

To je policiji bilo dovoljno da istragu usmjeri u pravom smjeru i brzo rasvijetli zločin.

Policija je saopštila da je djevojka na tijelu imala više rana od hladnog oružja.

128

avatar
1000
82
46
0
 
112
GavranJe li moguce?PravnikPravednikMiki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gavran
Gost
Gavran

Ma 40 bi mu dao da odlezi u spuz

Pravednik
Gost
Pravednik

Valjalo bi zapoceti peticiju za izglasavanje zakona. Hladnokrvno je ubio i otisao u skolu, kao da nista nije bilo. Suditi kao punoljetniku, sa ubistvo sa predumisljajem!

Pele
Gost
Pele

Nista zakon je zakon, ostecenoj porodici nista ne moze nadoknadit gubitak, a i njegova je u muku sigurno, sta reci grevota, mladost jos ljubav prva vjerujem u afektu podje sve po zlu. Brzo ce se on osvijestiti i shvati sta bi! Teko ce mu zivot napredovat.

Aveti proslosti
Gost
Aveti proslosti

Zao mi je porodicu ove cure..Zao mi je porodicu ovog djecaka..Zao mi je zasto nije moglo da se sprijeci Eto odgovora svima koji imate djecu. Gdje su roditelji I jedne I druge mladosti??? Nje nema…Ko zna dal ce i ovoga djecaka biti jer on sigurno nije dobro cim je to uradio….Zao mi je …….jer kao roditelj ne znam kako bih… Više »

Papel
Gost
Papel

10 godina… Za ubistvo… Nema te institucije koja bi ga sacuvala kada izadje….

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

to je najveca glupost i spin portala samo da bi se citalo komentarisalo i klikalo na clanak!! mogu da ga osude i 10 god!!

Pele
Gost
Pele

Oni su minimum koliko moze dobit napisali a zato sto ima 15 g i kakav je zakon prema mladjem maloljetniku, no gospodaru nijesi citao temeljno

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Ubacite mu i Sony da mu brze prodje vrijeme, a moze i za vikend da ga pustite da proseta do Mimija na picu, dobar je to momak ipak… Strasno…🙄

Stid
Gost
Stid

Niko ne zna pravu istinu a svi biste na lomacu Nit ko pita JEL trebala pomoc ovom djetetu prije ucinjenog Zao mi je cure ali nista manje mi nije zao ovog djecaka kome je presudjeno ZA CITAV zivot ..NE PREBATE TRAZITI LOMACU ON JE VEC SLOMLJEN ZA SVOJ ZIVOT..NE POZNAJEM NI NJEGA NI NJU ALI IMATE LI DJECU…KONTROLISETE LI SVOJU… Više »

Junak do juna
Gost
Junak do juna

Jezim se od komentara ..Svi imamo djecu …I ona I on su necija dneca .Roditelje imaju. Do kad smo rodotelji ko ce ga znati…zao mi je

daka
Gost
daka

A ima li maloljetnik roditelje? Ide li neko od njih u zatvor?

Golden boj
Gost
Golden boj

Sramota, naprijed svi maloljetnici u razbojnistva kad su ovoga osudili 3 godine. Sad ce pocet kriminalni klanovi da njih iznajmnjuju za ubistva i to javno

Budimo realni
Gost
Budimo realni

То сам и ја помислио.

Tuga za Jug
Gost
Tuga za Jug

E mladosti mladosti
Previse ga je za jednu drzavu pa da nas je milion

Je li moguce?
Gost
Je li moguce?

Treba ispitati da li je toliko nevjerojatno mala kazna mozda zbog toga sto je pocinilac mamin ili tatin sin.sjetite se ubistva ukrajinke u Kotoru kada su mnogi na raznim portalima (to govori kakav smo narod)svasta pricali o njoj, olakšavali pociniocu djelo samo zato sto mu je tata clan dps-a.Alo…

Miki
Gost
Miki

Nije mamin i tatin sin, ne pricaj na pamet kad ne znas, i postedi narod suvisnih komentara. Hvala.

Je li moguce?
Gost
Je li moguce?

Prijatelju,ja sam rekao “treba ispitati”da li je mamin ili tatin sin,nisam rekao da jeste,samo pratis pravilo vuka karadzica.a ako znas da nije tatin sin,onda to javi na vrijeme a ne posle 16 sati.hvala

Ana
Gost
Ana

A sta da rade ovi ostali maloljetnici do 16.god, da se ugledaju na njega kad ovo vide??

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Malo je tri godine.

Tramp
Gost
Tramp

Sram vas bilo!!!

Send this to a friend