Hronika

Mandić veza sa škaljarcima

Ranko Radulović (Foto: Dnevne novine)

Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Ranka Radulovića i još devet osoba zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju koja je počinila pet ubistava, pripremala više likvidacija, bavila se zelenašenjem, iznudama.

<<<Radulovićeva ekipa u pritvoru, sumnjiče se za učešće i u ranijim ubistvima<<<

Za stvaranje kriminalne organizacije terete se Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20) i državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54) i Miladin Dedović.

Istražitelji su prije manje od mjesec uhapsili Zlatka Matanovića iz Skadra i Stefana Perovića i Dejana Vujovića iz Nikšića, za koje su prikupili dokaze da spremaju likvidaciju. Prema saznanjima Pobjede, slučaj još nije zaokružen i očekuju se nova hapšenja osoba za koje postoje saznanja da su dio ove kriminalne organizacije. Kako nezvanično saznajemo, istražitelji su, kako tvrde, došli do saznanja o djelovanju ove grupe koja je imala za cilj da likvidira više policijskih funckcionera koji su im godinama stajali na put u njihovim kriminalnim radnjama.

<<<Uhapšen sin Ranka Radulovića<<<

Specijalno tužilaštvo među dokazima ima i DNK profile pojedinih osumnjičenih koji ih direktno povezuju za učešće u dva ubistva.

Ovom istragom pokušaće da dokažu učešće ove grupe u ubistvima Novljanina Nika Roganovića i Kotoranina Gorana Lenca. Ukoliko tvrdnje Tužilaštva budu prihvaćene od suda, osumnjičenima prijeti i do 40 godina zatvora.

Osim tragova sa mjesta zločina istražitelji imaju detaljan iskaz svjedoka saradnika koji potkrepljuje tvrdnje da su ova dva ubistva naručili “škaljarci. Istražitelji su uvezali njihove uloge i zadatke u grupi i imaju čvrsta saznanja da je Nikola Mandić bio veza između grupe iz Nikšića i “škaljarskog klana.

Hapšenjem ove kriminalne grupe Specijalno tužilaštvo i Specijalni policijski tim spriječili su djelovanje organizovane kriminalne grupe koja je imala konekcije i van granica Crne Gore.

Operativna saznanja, ali i razmjena informacija sa regionalnim bezbjednosnim službama ukazuju da je grupa dogovorila likvidacije po nalogu ,,škaljarskog klana”.

Prema nalazima istrage, plan ove grupe bio je likvidacija policijskih funkcionera iz Nikšića i Podgorice i ubistva dvije bezbjednosno interesantne osobe.

Istražitelji su prva operativna saznanja dobili još prije nekoliko mjeseci, ali nijesu imali čvrste dokaze za hapšenja. Čitava akcija vođena je tajno, a grupa praćena sve do momenta kada je grupa trebalo da “djeluje”. Već na početku Vujović je pristao na saradnju i kada je potvrđeno da upotpunjuje dokaznu građu, dodijeljen mu je status svjedoka saradnika. Radulovića osim crnogorskih istražitelja i bosanske vlasti optužuju za ratne zločine počinjene devedesetih godina u Foči. Crnogorsko tužilaštvo dobilo je dokumenta u kojima dvije žrtve optužuju Radulovića za silovanja i mučenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Garbin
Gost
Garbin

Sto god ali mi nesto nije jasno, kako neko od 20 godina moze da bude veza izmedju bilo koga a ne izmedju dvije vrlo opasne grupe

LJUTA
Gost
LJUTA

E opet skaljarci iza svega…ili je ranko shefi li nije…ne moze obadvoje..nisu gs:valjda skaljarci stitili dok je u Lipce nasipao more i folazio helihopterom?

ddd
Gost
ddd

ako su pejovica roknuli, mala ce im amerika bit…. zna se ciji on drug bio

007
Gost
007

A da ga to nece ona stara smlatina iz Budve ubit? Ahhahahahhahahahah odavno se on nista ne pita… sad je samo spomenik na neka davna vremena…

Pol
Gost
Pol

Nemaju ti oni veze sa Pejovicem.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

E sad da vidimo koliko kbalitetno ce tuzilastvo da odradi posao pa onda sud.policija sve zna i sve moze da ih pohapsi za dan,ali kad se optuzbica sroci tako da se zna da ce pastipa kasnije sud progleda kroz prste dobiju smijesne kazne.onda policiji uzaludan posao i naravno da su demoralisani da rade jos bolje.problem je u tuzilastu i sudstvu… Više »

Nemanjic
Gost
Nemanjic

Ode i najjaca Niksicka ekipa tamo dje joj je mjesto, oni koji su mislili da su nedodirljivi

hroničar
Gost
hroničar

Najjači su visoko i daleko, a ove vrane su davno trebale da dolijaju!

Klovan
Gost
Klovan

Kakve crne veze,uvatit ovog malog dobro ga prutom isibat i za usi isteglit,ne dat mu iz kuce da izadje,cim izadje tegljenje usi i prutem po njemu…dok se ne odvikne od budalastina

Klovan
Gost
Klovan

Ovima samo izgled ne dozvoljava sa budu na slobod,a ne sto drugo…

Mne
Gost
Mne

Kako pjeva mali, grlat, ne treba mu mikrofon 😂😂😎😎😎😅😅😅

cccccc
Gost
cccccc

Bravo policijo!! tako se radi……pi !! ubice i ratni zločinci, zastiđa ljudska.

Send this to a friend