Hronika

Mario Milošević svjedok saradnik u slučaju ubistva Olivera Ivanovića?

Mario Milošević

Podgoričaninu Mariju Miloševiću ponuđen je status svjedoka saradnika u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na Kosovu, saznaje Dan.

Njemu su, navodno, ponuđene olakšice ukoliko potpište unaprijed sročenu izjavu kojom bi optužio kriminalnu grupu sastavljenu od članova iz Srbije i Crne Gore da je organizovala i izvršila ubistvo Ivanovića.

Iako su vlasti na Kosovu u više navrata saslušavale tim povodom Miloševića, on je negirao učešće u zločinu i odbio da svjedoči po njihovom nalogu.

Prema saznanjima Dana, ista ponuda će biti predočena i dvojici uhapšenih članova kriminalne grupe koje crnogorske vlasti potražuju zbog ubistva Radomira Đuričkovića.

Podsjetimo da su srpski mediji odmah nakon hapšenja ove kriminalne grupe objavili da je Miloševiću i saučesnicima ponuđena velika suma novca kako bi priznali da su učestvovali u ubistvu Ivanovića i optužili Beograd. Osim novca, kako tvrde mediji, osumnjičenima je nuđena i promjena identiteta i zaštita od eventualne odmazde. Tu ponudu su povezivali sa najavom privremenih prištinskih vlasti da će da saopšte detalje o ubistvu lidera GI SDP-a Olivera Ivanovića.

Prilikom hapšenja na Kosmetu Milošević je tvrdio da ga je policija greškom lišila slobode. Naime, on je tamošnjim inspektorima pokazao dokumenta na ime Miroslava Kostića, državljanina Kosova. U tom dokumentu navedeno je daje Kostić, kako se predstavljao Milošević, rođen u sjevernoj Mitrovici i stalno nastanjen u Prištini.

Policija je na Kosovu u istoj akciji uhapsila i Đorđa Pavićevića, koji je 3. jula pobjegao sa liječenja iz bolnice u Dobroti u koju je upućen po pravosnažnosti presude za otmicu.

Sa Miloševićem i Pavićevićem uhapšena je i atraktivna plesačica noćnih klubova u Prištini Laureta Ziba. Prateći Miloševića i ispitujući njegove veze, tamošnji inspektori došli su do dokaza koji ukazuju na čvrstu sumnju da je Ziba pomagala Miloševiću u skrivanju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend