Hronika

Marković policiji: Zahtijevam da beskompromisno štitite državu, ali i pojedince

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas rukovodnoj strukturi službi bezbjednosti da od njih zahtijeva da obezbijede funkcionisanje bezbjednosnog sektora u skladu sa potrebama i očekivanjima građana Crne Gore, da beskompromisno zaštite prije svega državu, ali isto tako i svakog pojedinca koji je ugrožen kriminalnim aktivnostima, odnosno da svi osim kriminalaca u Crnoj Gori žive spokojno.

Predsjednik Vlade je na Kolegijumu Uprave policije ocijenio da su službe bezbjednosti u našoj istoriji bile prve na braniku mirnog sna crnogorskih građana i da su odigrale nekada značajnu, a nekada i presudnu ulogu u očuvanju unutrašnje stabilnosti Crne Gore, kao i da se danas suočavaju sa kompleksnim bezbjednosnim izazovima za čije rješavanje su neophodna nova znanja i nove tehnologije.

„Vlada je veoma svjesna da samo kadrovski i tehnološki osposobljene bezbjednosne službe mogu adekvatno odgovoriti tim izazovima i neće štedjeti niti zakidati na stvaranju najboljih mogućih uslova za funkcionisanje policije. Naprotiv”, rekao je Marković.

Ocijenio je da je konstituisanjem Uprave policije kao samostalnog državnog organa, stvoren institucionalni okvir koji je dao vidljive rezultate i u borbi protiv organizovanog kriminala, i na planu sprečavanja najtežih krivičnih djela, ili otkrivanja počinilaca onih zločina koji nijesu mogli biti spriječeni, i na polju borbe protiv korupcije i finansijskog kriminala, pa sve do sigurnijeg i bezbjednijeg saobraćaja na našim putevima.

“Koristim ovu priliku i da svim našim policajcima poručim da, prilikom obavljanja svoje dužnosti, uvijek imaju na umu nešto što je ustanovljeno još prije više od sto godina, prvim policijskim pravilnikom u Knjaževini Crnoj Gori: da se ‘nikad oporo i na uvredljiv način’ ne odnose prema građanima”, poručio je Marković.

Ocijenio je da smo posljednjih godina značajno unaprijedili odnos uzajamnog povjerenja između policajca i građanina o čemu govore rezultati svih istraživanja.

Ali, zaključio je premijer, na tome se mora stalno raditi.

64

avatar
1000
52
12
0
 
57
LjumaKonkretnoDunjaDwDManchesterUtd
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Konkretno
Gost
Konkretno

Čiju državu i koje pojedince?

Dunja
Gost
Dunja

Trud policije je i vise nego primjetan, uvijek im se mozemo na ulici obratiti, jer se nalaze na svakom cosku bukvalno. Mnogo sam mirnija kad mi cerka izadje u grad sada, nego prije par godina.

DwD
Gost
DwD

Samo takl treba da se nastavi, promjene koje ste uveli su urodili plodom, a nas grad je bezbjedniji, zahvaljujuci ljudima koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao.

ManchesterUtd
Gost
ManchesterUtd

Uvijek kroz grad mozemo vidjeti patrole, vrse redovne kontrole i pretrese. Zbog njih je nas grad bezbjedniji.

Sirena92
Gost
Sirena92

Policija je stvarno azurna, odgovorno rade svoj posao, koji nije nimalo lak.

Maxim.
Gost
Maxim.

Policija je odlična moj premijeru,ali obratite više pažnju na komunalnu policiju koja nije na nivou . Zadnjih godina gradjani osjecaju da je policija dostigla neki prihvatljivi nivo, ali komunalna apsolutno zaslužuje svakodnevne kontrole i sve anomalije u toj službi Vama bi morale biti predočene . Učinite i tu iskorak ,neka se uvede red ako hocemo da stanemo u red civilizovanih… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Mnogi iz vlasti moraju da odgovaraju za kriminal. Uvesti da korupcija ne zastarijeva

šahbaz
Gost
šahbaz

Ne štitite vi Markoviću državu,nego nekoga ko misli da je država

Patriota
Gost
Patriota

Nema bez jake policije!

🤣🤣🤣🤣🤣🎶🎶
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🎶🎶

……..
Cita portale pa cisto da se prisjeti Tita Toliko od mene…….

🤣🤣🤣🤣🤣🎶🎶
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🎶🎶

Druze Tito mi ti se kunemo 🎵🎵🎶🎵

🤣🤣🤣🤣🤣🎶🎶
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🎶🎶

Volim te volim vise od svega
🎶🎵🎵🎵😀😀😀

🤣🤣🤣🤣🤣🎶🎶
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🎶🎶

Zasvirajte harmonike idu momci u vojnike 🎶🎵🎵🎶🎵🎵
😉

prijatelj
Gost
prijatelj

Dobra je policija Crne Gore 🇲🇪👮‍♂️👮‍♀️🚓🚔 Trebalo bi pojačati nadzor (saobraćajne patrole) na svim magistralnim putevima i u gradovima noću. I da Ministarsvo Unutrašnjih Poslova postavi na svim putevima stacionarne radare. Pozdrav za sve policajce i policajke u državi i neka vam je srećan posao koji obavljate.

prijatelj
Gost
prijatelj

Dobra je policija Crne Gore 🇲🇪👮‍♂️👮‍♀️🚓🚔

Send this to a friend