Hronika

Marković Vijestima: Upravi policije niste zvanično prijavili hakerske napade

Marković, Kadić i Ivanović

Premijer Duško Marković saopštio je da medijska kuća Vijesti, koja je od njega juče zatražila da se lično zainteresuje za ishod hakerskih napada na svoj internet sajt, nije dostavila Upravi policije izvještaj sa neophodnim podacima o hakerskim napadima, te da je za dalju kriminalističku obradu slučaja nužna adekvatnija saradnja i komunikacija urednika i administratora Vijesti i njihovog inostranog provajdera sa nadležnim državnim organima Crne Gore.

“Povodom javnog obraćanja koje ste mi uputili u vezi sa hakerskim napadima na portal www.vijesti.me, želim da Vas informišem da sam odmah zatražio izjašnjenje Uprave policije u vezi sa Vašim navodima. Iz njihovog odgovora jasno proizilazi da vaša kuća nije zvanično prijavila napade povodom kojih ste mi uputili pismo, ali da su službenici Grupe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala po saznanju stupili u kontakt sa vašim urednikom, sa namjerom dobijanja više informacija odakle dolaze napadi na portal Vijesti, i ko stoji iza njih. Međutim, Upravi policije nije dostavljen izvještaj sa neophodnim podacima o hakerskim napadima, što je pravdano činjenicom da o sajber bezbjednosti vašeg portala brine strana firma, te da traženi izvještaj ne možete dostaviti. Dakle, organi pod jurisdikcijom ove Vlade pokrenuli su istragu sajber napada na vaš portal, a izvještaj o napadima neophodan je radi pribavljanja podataka koji će policiji omogućiti dalju kriminalističku obradu”, navodi se u pismu premijera Marijani Bojanić, izvršnoj direktorici Daily Pressa, izdavača dnevnog lista Vijesti.

Marković u pismu navodi da sajber napadi na portal Vijesti nijesu usamljen slučaj, niti izuzetak te da je samo u januaru ove godine, registrovano i odbijeno više desetina hiljada sajber napada koji su sa različitih adresa bili usmjereni na infrastrukturu državnih organa.

“Efikasan odgovor na ovu vrstu kriminalne aktivnosti, koja ima međunarodne razmjere, predstavlja ozbiljan izazov za institucije. Zbog toga sa našim partnerima razvijamo institucionalne i operativne kapacitete za njihovo suzbijanje i eliminisanje. Podsjećam Vas i da je zaštita i bezbjednost vašeg portala odgovornost inostranog provajdera kojeg ste angažovali, i želim da ukažem da je u konkretnom slučaju nužna adekvatnija saradnja i komunikacija sa nadležnim državnim organima, kako provajdera tako i urednika i administratora vašeg portala”, zaključio je Marković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zašto mi ne puštite komentar, a ovom “srbinu” što se potpisuje kao ja a srbuje ne patiše, puštate svakakve gluposti?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tebi ćemo i radijatore isključiti! Srbuješ, nemaš ništa pametnije da radiš!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, prava srpska škola kojoj je Amfilohije direktor. Podmetanje i pisanje u tuđe ime. No imaš ove iz CDM-a, koji brišu tuđe komentare a tebi dozvoljavaju svašta da pišeš. Brzo će zakon o crkvama, pa će vam se ukinut radno mjesto jer Risto neće imat okle da vas plaća.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ako to ne pomogne isključiće vam struju!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Marković kao pravnik bi trebalo da zna da se to krivično djelo goni po službenoj dužnosti, pa za to ne treba nikakva prijava. Takođe, krivična prijava se ne podnosi policiji nego tužilaštvo, ali šta zna žandar.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Pa kako će policija znati da je počinjeno krivično djelo ako ga niko ne prijavi, genije? 😂

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Što se žalite Markoviću? Želite se Putinu! Neka uloži malo u vašu protivhakersku zaštitu 😉, šta se stisnuo!

Samoa
Gost
Samoa

Zajednička koordinirana akcija dva Duška i druge familije. Sa Milom do pobjede.

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

slabo vise idem na njihov portal od kako su ga izmjenili, nekako mi nije to to, valjda sam navikao na staru verziju

Velimir
Gost
Velimir

A sto im ne kazes da su lazovi i foliranti!

Ahahhahahahahah
Gost
Ahahhahahahahah

Marković 🐻🐻🐻

Slaven
Gost
Slaven

hakerski napad na cloud hosting od vijesti ahahahahahahaahahahahahahah,na hosting od 20 centi,e pa sprdnje kako kukaju starletani ka karleusa odma premijeru kmeeeee

Send this to a friend