Hronika

Lažni inspektor tvrdi da je od policajca kupio značku za 300 eura

Foto: CdM

Bojan Markuš (27) priznao je danas pred podgoričkim Osnovnim sudom da je prepravio policijsku značku, i tako se lažno predstavljao kao policajac i pretresao građane.

Foto: CdM

On je dodao da se kaje, i da je sve to radio iz mržnje prema zločinu. Kako je kazao, cilj mu je bio da spriječi izvršenje krivičnih djela.

Od policajca kupio značku?

Markuš je kazao da je u avgustu 2016. od policajca Tomislava Todorovića za 300 eura kupio značku, koju je prepravio. Dodao je da mu je Todorović dao i pištolj sa kojim se fotografisao.

Foto: CdM

Istakao je da to o Todoroviću u policiji nisu htjeli da unesu u zapisnik, jer su rekli da hoće da zaštite kolegu. To su, kako je naveo, rekli službenici policije Mitrović i Sekulović.

Naglasio je da ni tužilac Nikola Botručić to nije unio u zapisnik nakon njegovog saslušanja. Naveo je da je protiv Todorovića tada vođen disciplinski postupak.

Policiju obaviještavao o svojim akcijama?

Okrivljeni tvrdi da je kontrolisao i pretresao osobu za koje je znao da konzumiraju narkotike.

Rekao je da je ime osoba za koje zna da posjeduju narkotike, i čiji je pretres vršio, slao inspektoru Rašoviću putem vajbera.

Todorović: Markuš mi je ukrao značku

Tomislav Todorović u svojstvu svjedoka kazao je da nije Markušu prodao značku. Objasnio je da je značku izgubio, i da je kasnije zaključio da mu je on ukrao.

Nakon toga zvao ga je da se sastanu kod groblja u Zagoriču, kako bi mu predao legitimaciju.

“On se tada zakleo da nije ukrao moju značku. Rekao je ako mu ne vjerujem da će se baciti sa Vezirovog mosta”, naveo je svjedok.

On je priznao da je dao pištolj okrivljenom da se slika. Naveo je i da je optuženi pričao kako voli posao policije.

Optužnica: Ukrao, prepravio i koristio značku

Prema navodima optužnice, Markuš se tereti da je u avgustu 2016.  prepravio službenu legitimaciju policajca Todorovića, na njoj nalijepio svoju fotografiju, svoje ime, i tako je koristio.

U martu 2017. godine, ušao je u poslovnicu Societe Generale banke i tražio podatke o  zaposlenom u toj banci. Zatim, 6. aprila u Ulici Vaka Đurovića zaustavlja tada maloljetnike od kojih je tražio lične karte i pretresao ih.

Na isti način postupio je i  20. aprila na Skalinama.  Tada je, predstavljajući se kao inspektor, zaustavio grupu u kojoj su bila maloljetna i punoljetna lica.  Pokazao im je službenu legitimaciju, tražio im lične karte i pretresao ih.

Nastavak ovog suđenja zakazan je za 12. mart.

Željka Bojanić

Send this to a friend