Hronika

Medojević će se pridružiti Kneževiću?

Nebojša Medojević

Vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i odredilo kaznu zatvora do dva mjeseca jednom od lidera Demokratskog fronta Milanu Kneževiću jer odbija da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio da za 10.000 eura ukine presudu kojom je osuđen zbog napada na policajaca 2015. godine. To znači da bi Knežević ukoliko bude odbijena njegova žalba na rješenje ovog suda, već tokom naredne sedmice mogao da se vrati u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, odakle je izašao sredinom juna.

<<<Sud odlučio: Knežević da svjedoči ili da ide u zatvor<<<

Juče je u Viši sud u Podgorici stigao i predlog Specijalnog tužilaštva da se lideru Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću odredi zatvor koji može trajati do dva mjeseca jer je odbio da saopšti na osnovu kojih dokaza dovodi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u vezu sa, navodnom, farmaceutskom mafijom.

Medojević je protekle sedmice saslušan u SDT-u na osnovu krivične prijave Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, kod tužiteljke Stojanke Radović saslušan poslanik Demokratskog fronta i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, zbog navoda za lažno prijavljivanje. Ukoliko Viši sud prihvati ovaj zahtjev, Medojević će se naći u zatvoru.

On je pozvan u tužilaštvo kako bi dao odgovore na pitanja u vezi sa pričom iznijetom tokom nedavnog skupštinskog zasijedanja tokom kojeg je tvrdio da Katnić ne pokreće istragu protiv farmaceutske mafije, konkretno firme Glosarij koja je vlasništvo Katnićevog kuma. Tužiteljka Radović od Medojevića je tražila da pojasni na osnovu kojih dokaza dovodi specijalnog tužioca Milivoja Katnića u vezu sa, navodnom, farmaceutskom mafijom.

 

16 Komentara na "Medojević će se pridružiti Kneževiću?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend