Hronika SDT sumnja da je lider dF-a član kriminalne organizacije odbjeglog biznismena

Medojević od Kneževića dobio monografiju sa 10.000 eura

Postoji osnovana sumnja da je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević postao član kriminalne organizacije odbjeglog biznismena Duška Kneževića u toku 2014. godine u Podgorici i počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, navodi se u zahtjevu za odobrenje pokretanja krivičnog postupka protiv Medojevića, u koji su Dnevne novine imale uvid.

Naime, taj zahtjev uputio je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić prije nekoliko dana predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću, a on ga je dostavio na dalje postupanje predsjedniku Administrativnog odbora Luiđu Škrelji.

“Naime, tokom krivičnog postupka koji je pokrenut protiv okrivljenih Duška Kneževića, Đorđa Đurđića, Velibora Miloševića i drugih, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, produženog krivičnog djela pranje novca i produženog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je Nebojša Medojević izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo pranje novca, na način što je u toku 2014. godine u Podgorici postao član kriminalne organizacije koju je na teritoriji Crne Gore, u drugoj polovini 2010. godine, organizovao okrivljeni Duško Knežević”, stoji u zahtjevu.

Kako se dodaje, pripadnici ove kriminalne organizacije su postali, između ostalih, i okrivljeni Slavoljub Stijepović, Velibor Milošević, Đorđe Đurđić, Vlatko Rašović, Vuko Dragašević, Svetlana Mijatović, Tomislav Žižić, Mijodrag Knežević, Andrey Kononenko, Nenad Vujošević i druga lica.

“Nebojša Medojević, kao pripadnik kriminalne organizacije, radi realizacije kriminalnog plana prihvatio je da preko drugih lica preuzima od okrivljenog Duška Kneževića novac koji potiče iz kriminalne djelatnosti, isti drži kod sebe i dalje ga koristi stavljajući ga u legalne tokove. U martu 2014. godine, u Podgorici, Nebojša Medojević, kao pripadnik kriminalne organizacije, držao je i koristio novac sa znanjem da je pribavljen i da potiče od vršenja kriminalne djelatnosti, zbog čega se prethodno udružio za vršenje takvih djela, pri čemu je uračunljiv, svjestan svog djela, htio njegovo izvršenje i znao da je njegovo djelo protivpravno, na način što je dio novca koji potiče od kriminalne djelatnosti preuzeo (10.000 eura) tako što je dogovorio sa Kneževićem da se navedeni novac preuzem u hotelu ‘Premijer’ u Podgorici, pa je član kriminalne organizacije Rašović Vlatko, postupajući po uputstvima okrivljenog Kneževića iz sefa koji se nalazio u njegovoj kancelariji u Atlas banci AD Podgorica uzeo iznos ad 10.000 eura, stavio ga u kovertu na kojoj je napisao ‘Olivera Espomtdija’, a zatim kovertu sa novcem sakrio u knjigu Monografiju Crne Gore, sa koje je prethodno skinuo celofan, a nakon stavljanja koverte sa novcem u knjigu, vratio celofan kako bi predstavio da je knjiga neotpakovana”, navododi se u zahtjevu.

Nakon čega je, dodaje se, knjigu sa tako sakrivenim novcem pa uputstvima okrivljenog Kneževića ponio na recepciju u hotel ‘Premijer, koju je preuzeo Željko Šćepanović, vozač Nebojše Medojevića i predao Medojeviću. Naglašeno je da je Medojević taj novac koji potiče od kriminalne djelatnosti držao, a zatim koristio stavljajući ga u legalne tokove.

Pojašnjeno je da novac potiče od fiktivne prodaje hotela Princess u Baru, od strane organizatora Kneževića pravnom licu “Kaspia Property Holding Limited iz Dubaija, za iznos od 12.500.000 eura povodom kojeg događaja se pred Višim sudom u Podgorici vodi postupak po optužnici SDT-a.

Kako se dodaje, Knežević je novac u iznosu od 8.000.000 eura, koji je dobio od kupca, unio u Crnu Goru preko člana kriminalne organizacije Vlatka Rašovića i stavio u sef u Atlas banci AD Podgorica.

“Naprijed navedeno činjenično stanje utvrđuje se iz dokaza koji se prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, a posebno iz materijalnih dokaza i to poslovne i finansijske dokumentacije Atlas banke AD Podgorica, vođene evidencije utroška novčanlh sredstava u iznosu od 8.000.000 eura, koji potiču iz kriminalne djelatnosti, kao i iskaza svjedoka saradnika”, navodi se u zahtjevu SDT-a.

U zahtjevu se navodi da kriminalna organizacija za cilj ima vršenje krivičnih djela pranje novca, utaja poreza i doprinosa, protivzakoniti uticaj, primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi, falsifikovanje službene isprave i druga krivična djela.

Svaki član kriminalne organizacije imao je unaprijed određeni zadatak i ulogu, pri čemu su u djelovanju kriminalne organizacije korišćene privredne i poslovne strukture.

Naime, Katnić je naveo da je ovaj zahtjev opravdan i na zakonu zasnovan, jer postoji osnovana sumnja da je Medojević izvršio pomenuta krivična djela, a članom 86 Ustava Crne Gore je propisano da poslanik uživa imunitet, te da se protiv poslanika ne može pokrenuti krivični postupak bez odobrenja Skupštine Crne Gore, te je radi vođenja krivičnog postupka neophodno odobrenje Skupštine, imajući u vidu da je ZKP-om određeno da je potrebno prethodno odobrenje nadležnog državnog organa radi donošenja naredbe o sprovođenju istrage.

Advokatski tim Medojevića tvrdi da je sve montaža

Advokatski tim Medojevića, advokati Dražen Medojević, Ivan Šebek i Dušan Radosavljević kazali su da način na koji SDT navodi razloge da Skupština odobri pokretanje krivičnog postupka protiv njihovog klijenta predstavlja ismijavanje ove institucije.

“Predmetni tekst SDT na brutalno providan način, bez opisa motiva i radnje pranja novca-povraćaja onome koji pere novac, kroz primitivnu montažu i iskaz svjedoka saradnika, ubacuje Medojevića u potpuno neprirodan i neodrživ kontekst, sa jasnom i neskrivenom željom da na taj način izvrši sistemsku odmazdu nad njim, a za račun političkih nalogodavaca, kazali su advokati.

Navode da je ključni dokaz za ove paušalne optužbe novi svjedok saradnik.

“Za razliku od svjedoka saradnika u predmetu za pokušaj terorizma Saše Sinđelića, osobe sa istorijom psihičkih bolesti, sada je izbor pao na vozača okrivljenog Duška Kneževića, bivšeg pripadnika policije. Da nije tužno i veoma ozbiljno, bilo bi smiješno”, ističu oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Admiral
Gost
Admiral

Braća Grim, Andersen, Katnić…

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kažem ja da je Medo u svemu ovome nevin kao majka devet Jugovića. Rent a Medo, politčar za iznajmljivanje. Kao džuboks: ubaciš pare i slušaš pjesmu koju voliš😁 Takav je naš Medo..

Dusan
Gost
Dusan

Dobio je ovaj ne boj se od Dusana Spasojevica je u vrijeme zemunskog klana nosio vrece para od heroina

Marko
Gost
Marko

Medojevic je stari prevarant

Tito
Gost
Tito

Medo stari zemunac

Dej babin bećir
Gost
Dej babin bećir

Mene sve nije jasno kako je brano. ……..😆

E viva
Gost
E viva

Pitanje za tuzioce : kad ce vise Medo u Spuz?

Arbitar
Gost
Arbitar

Odmotava se polako klupko DF nepočinstava.Zna se da je Medo, davao ogromne pare na kamatu, zato se između ostalog i bavio pranjem para.

Ni po babu...
Gost
Ni po babu...

Da se hapsi. Ali, da se hapse i oni iz vlasti koji su uzeli milione. Ili niko.

Raulio
Gost
Raulio

Ova se država sprda sa sopstvenim narodom, mi smo stvarno najgluplji narod u Evropi, ovo je sve granice prešlo. Mugoša nas opalauči juče za par miliona, niko ništa, ali Medojević nam je mrzan pa da ga uhapse hehehehe. Blago nama.

Dej babin bećir
Gost
Dej babin bećir

Minja gledaš li još filmove porodično. ……😃😃😃😃😃😃😃

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

taj knezevic se usemi sa rusima i poceo da djeluje protiv djukanovica i da mu zabada noz u ledja jos od 2014 a ovamo je do 2018 trcao za njim i sve se smeskao i narucivao fotografe da ga slikavaju pored njega dok je ovamo izvlacio lovu i ovaj ga provalio i pospremio!!

Slavko
Gost
Slavko

Mi imamo srecu da imamo Katnica inace ne bi vise imali dje citati kvalitetne bajke.

Danka
Gost
Danka

Ovo postaje degutantno. Kad god Knežević objavi snimak kako DPS-u daje mito, Katna uhapsi nekog iz opozicije. Poruka građanima: ako išta objavite, vi ćete u zatvor. Prošli put babe s praćkama htjele da sruše državu, sad se ujedinili Stijepović i Medojević u klan dona Kneževića. Pa da nije žalosno čovjek bi plakao.

Arbitar
Gost
Arbitar

Plači, Danka, slobodno….nije ti lako.

Junior
Gost
Junior

U ovo mogu da povjeruju samo DPS sendvicari.

Loodilo
Gost
Loodilo

ahhahaha a Migo uze 100 hiljada prljavstine i nikom nista ahahhahahahahah

DPS 🐃🐃🐃🐃
Gost
DPS 🐃🐃🐃🐃

Katnic je realno legenda. Ove tokove novca, onaj put oruzja do jezera samo genije moze shvatiti. Rusi bi Nas vec pokorili da nije njega

Arbitar
Gost
Arbitar

Shvatio je ko treba, a to je ruka pravde.

DPS 🐃🐃🐃🐃
Gost
DPS 🐃🐃🐃🐃

Nama je vazno da je ono petnaest hiljada na Djukanovicevoj kartici bilo of cistog novca

Dakica
Gost
Dakica

Dje li ce sad Medojevic uteci?

Srna
Gost
Srna

E polako sve dolazi na svoje mjesto u razotkriva se. Sta ce sad reci na ovo? Pi sramota ko nam je u poslanickim klupama. Prvo su pokusali teroristicki napad na svoju drzavu posle toga se sve moze ocekivati.

Minja
Gost
Minja

Polako se sve otkriva,crni Df i onako su na pragu propasti. Tek sad ih niko glasati nece

Unico
Gost
Unico

Jes jes, mora da su ovo Medojevicu smjestili greote

marta
Gost
marta

E sad je jasno i ko finansira Df. Ccc

Planinka
Gost
Planinka

E sto Medo voli pare, pa ko vise da njegov je

Marocco
Gost
Marocco

Najlakse je danas reci da je montaza a je li montaza onoliko silni stanovi i imovina koju Medojovic ima??

Danica
Gost
Danica

Milo ima satove, nešto si pobrkao. A i vilu na Gorici od 10 miliona.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Sramota sto se radi,i ovo se opozicijom naziva

Leart
Gost
Leart

A zaboga je li becic primio koju monografiju ? Znamo da mu je dejan lakic davao pare ,nije nemoguce i da je DK

Boka
Gost
Boka

Samo podjite od toga da kad su izbori bili 2016. godine uhvatili su Medojevicevog sofera sa 100 hiljada dolara koje je Knezevic poslao!

Komita
Gost
Komita

Je li moguce da ima ljudi koji kazu ,,pa sta ako je uzeo” aloo pa ovaj je htio drzavu da nam vodi,jeste li normalni

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Dje mu je ona prica ,,mene ne goni niko zato sto sam crnogorac sad ” ocigledno je da je kriv za pranje para i za ovaj mito

Liberal
Gost
Liberal

Cudo vala ja bas mislio da je medo zemunac posten

Politikolog
Gost
Politikolog

Dobio je on dosta toga sigurno od Knezevica.

StevanPG
Gost
StevanPG

Medo je tezak milione i milione, ima taj avione, kamine, samo sto se pravi da kao nema nista a ovamo sve svoje racune na drugove prijateje prebacio.

cistacica
Gost
cistacica

Mile su ovim iz Df-a pare, pa poticale one iz Rusije ili od Knezevica njih puno ne zanima.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Sta je 10 hiljada za Medojevica?! Nista, on je prao milione odje po Crnoj Gori, nego se nije ispitalo to sve.

Maida
Gost
Maida

Od ovih iz Df-a me vise nista ne moze zacuditi, vidjeli smo i 2016.god da su spremni i da idu protiv svoje drzave zarad svojih interesa.

Cipsy
Gost
Cipsy

Da je srece da ste i prije ovo sve pokrenuli pa bi se stalo pranju novca u CG na cijem je celu Medojevic.

RatoMir
Gost
RatoMir

Padaju polako maske i otkriva se ko je sve bio dio kriminalne organizacije.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Medojevic je odavno poznat kao clan kriminalne organizacije i kao neko ko je tata mata za pranje novca tako da ovo nije nista nepoznato.

pub111
Gost
pub111

E sto rade teroristi i kriminalci, samo da Medo ne utekne kod Knezevica.

Hijo
Gost
Hijo

Jasno je da 2014 kad CG uvodi sankcije Rusiji, njihov spavac DK dobija nalog da počne financiranje DF-a što on intenzivno i čini. Ovo je samo jedan mali otkriveni slučaj.

Purasevic
Gost
Purasevic

Treba vidjeti da li hotel premier ima video zapis sačuvan sa kamera. Jasno je da nešto ima oko tog notesa po izjavi DKa. Nije rekao da sigurno ne postoji autentičan notes nego da ga nije pisao svojom rukom. a to može da znači da ga je mogao pisat i njegov blizak saradnik po njegovim instrukcijama.

DAKKA SU-57
Gost
DAKKA SU-57

Da li je ovo moguce ! Ako predpostavimo da je Medojevic i dobio novac preko vozaca ,sto je tesko dokazivo,i to sve za 10000e. Kako gospodin SDT nije expresno podigao optuznicu protiv presjednika koji je vratio 16000 e istog novca na kreditnu karticu Atlas banke. Koja je razlika u slucaju ? Medojevic se optuzuje za nesto sto tek treba da… Više »

DPS 🐃🐃🐃🐃
Gost
DPS 🐃🐃🐃🐃

Predsjednikove pare su od cistih para

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Predsjednik je rekao da je bio u DOZVOLJENOM minusu na KREDITNOJ kartici, filosofe. Onda je dulje pokrio taj dug sam, bez njegovog znanja. Da bi mogao kasnije da to iskoristi za fukarsku propagandu. Jasna je namjera , danas, kad se vidi na što je sve spreman debeli kvazibankar.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Preśednik je imao KREDITNU karticu i na njoj DOZVOLJENI minus na koji se obračunava KAMATA. Banka tj. dulje mu nije slao izvještaje o stanju duga nego je sam pokrio minus nadajući se da će ovaj to previdjeti pa će to kasnije moći da predstavi kao korupciju i da koristi kad mu bude trebalo.

Danica
Gost
Danica

Čuš šta je ovo, jesi li ti ikad čuo za privatnu državu? Zamisli da ti napraviš jednu. I ko će da te hapsi kad si ti tu gospodar. I car, ideš u Japan da učiš od pravog cara bonton.

PetarPan
Gost
PetarPan

Deset ovde deset tamo…

Velimir
Gost
Velimir

Ovome ko da vise!
Voli poklone,a pare najvise!

Poltron
Gost
Poltron

Koliko sinđa je katnić spremio i opremio za proces protiv medojevića crna goro srećna vam 1948-a

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Jasno je zasto je Migo uzeo pare,ali za kakve aktivnosti,jasno i precizno je Medojevic uzeo ne bas velike pare…Sta je treba da obavi to po nalogu sefa kriminalne grupe.
Za te pare jedino da kupi Golf 7 1.6 2015 god.

Bokelj
Gost
Bokelj

A šta ovaj tajnovidac radi, optužuje koga god zaželi, zatvara i unaprjed osuđuje a sve na osnovu “udaljene sumnje”.

alo
Gost
alo

Kako moze biti opran novac od prodaje hotela za koji je Knezevic cak imao i priznanicu, koji je legalno prijavljen carinskim organima pri prelasku granice? Kako mogu da tvrde u SDT-u da je prodaja hotela bila fiktivna kad zbog te prodaje pade garancija i jedna banka ode u stecaj? Na osnovu cinjenice da je 8 miliona plus 4 miliona nesto… Više »

gostt
Gost
gostt

nisi skontao da se ovi ne tereteza prodaju nego za utaju poreza na 8mil. novac je unjet ilegalno i preko ovih clanova je pusten u legalne tokove. svi su imali proviziju od toga i to je kaznjivo zakonom. a za meda zemunca znamo da voli novac i znamo da voli na crno da zaradjuje i privredjuje 😉

Pelikan
Gost
Pelikan

Dje Migo je li ga vidio ko?

Muro
Gost
Muro

Cekaj malo….Knezevic je prodao fiktivno hotel,pa onda te pare unio nazad u Crnu Goru,pa ih je onda dijelio okolo u izrezanim monografijama,a to se saznaje iz notesa i izjave svedoka koji pristaje na sve da spasi svoju pozadinu…..

gostt
Gost
gostt

svjedok saradnik ne moze da pristaje na sve nego moze samo da pristaje da potvrdi DOKAZE koji su vec prikupljeni,ili da ukazuje na nove DOKAZE (dakle,da potvrdi dokaze a ne rijeci). zar dovijeka tupani da toliko ne razumijete kako se postaje svjedok saradnik?

Danica
Gost
Danica

Razumijemo mi kako se postaje svjedok saradnik, kad pristaneš da učestvuješ u gebelsovskim političkim namještaljkama vlasti u borbi protiv opozicije. U kom svijetu ti živiš? U Matrixu očigledno. Programirali su ti mozak.

_O_
Gost
_O_

Očekivao sam nešto originalnije.

Bnjj
Gost
Bnjj

Neverovatno je da Stijepović i ljudi iz vlasti nisu članovi Duškove grupe nego Medoević, zašto bi Duško opoziciju finansirao valjda bi logičnije bilo vlast da finasirajer mu oni mogu završiti poslove

gostt
Gost
gostt

bas si glup zajedno sa ovih 7 sto su ti dali ,,lajk,, pa upravo se i stijepoviv pominje zajedno sa njima hahahahahahhaha

Loodilo
Gost
Loodilo

Gost ne budali vise. Los si bot.

viki
Gost
viki

samo nam dajte i taj snimak pa da ga uporedimo sa MIgovih 100.000e koji smo svi viđeli,koji nam je zamjenik predsjednika države…ne volim front ali po kojoj logici ovaj treba na osnovu priča da ide u zatvor a ovaj na prijeme drzavne

Bnjj
Gost
Bnjj

Da kakva je logika DK da finansira opoziciju kad mu oni ništa ne mogu završiti

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Mogli bi mu oni završit dosta toga, itekako, samo da im je uspio plan 2016. ka što su se nadali. Zna je to dobro mačak zeCki debeli pa je trpa pare na svaku stranu pa đe upali.

Roro
Gost
Roro

Kaf će protesti?

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Ja bi redom pa ko osta njemu luka dosta
Moze……

Snob do snoba
Gost
Snob do snoba

Imate vi prije ovoga da pozatvarate

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Sve i da je to tačno,meni je zanimljivije da se objavi spisak svih lica iz vlasti kojima je što u novcu,što u poklonima i plaćenim provodima ,zapošljavanjem članova njihovih porodica preko veze,isplate vršio Knežević,a koji je sigurno toliki da ne može stati ni u tom čuvenom notesu

Send this to a friend