Hronika

Medojević pozvan na saslušanje u slučaju Carine

Jedan od lidera Demorkatskog fronta Nebojša Medojević danas je pozvan na saslušanje u slučaju Carine, saopštio je njegov partijski kolega Milan Knežević.

Njega je, kako je naveo Knežević, tužiteljka Stojanka Radović pozvala zbog izjave da je Mugoša platio svoju slobodu sa 100.000 eura.

“Tužiteljka Stojanka Radović pozvala je Nebojšu Medojevića na saslušanje zbog izjave da je Miomir Mugoša platio svoju slobodu sa 100.000 eura u slučaju Carine u kojem je oštećen budžet Podgorice sa 6.700.000 eura”, saopštio je Knežević.

Sa druge strane, on dodaje da su, funkcioneri DF ležali zbog 400 dolara čak i šest mjeseci, te da se treba ispitati donacije od 700.000 eura koje je dobio DPS.

“Hajka protiv DF se nastavlja očigledno da nijesu uspjeli da nas slome preko državnog udara. Sada pokušavaju kroz formu donacija da je naš savez učestvovao u nelegalnim aktivnostima. Kao menadžer kampanje tvrdim da je naš savez postupao u skladu sa zakonom”, jasan je Knežević.

Podsjećamo, bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša jedini je optuženi u ovom slučaju, a tereti se da je u slučaju “Carine“ oštetio kasu države za skoro sedam miliona eura.

<<<Podignuta optužnica protiv Miomira Mugoše<<<

Istraga protiv bivšeg gradonačelnika pokrenuta je nakon što su vještaci napravili procjenu štete koja je nastala 2007. godine, u poslu koji je sklopila opština sa kompanijom “Carine“, čiji je vlasnik Čedomir Popović.

Mugoši se stavlja na teret da je kao gradonačelnik iskoristio službeni položaj i bez sprovođenog postupka javnih nabavki donio odluku o prenosu prava korišćenja gradskog građevisnkog zemljišta na kompaniju Carine.

A.Gajević

Send this to a friend