Hronika

Miloš Marović trajno ostao bez stana u Budvi: Samo penthaus stečen kriminalom

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je prije par dana odluku kojom je sin bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića Miloš Marović trajno ostao bez stana površine 193 metara kvadratnih koji se nalazi u Budvi, a koji je stečen novcem od kriminalnih aktivnosti.

Odluka je potvrđena i u dijelu kojim je odbijen zahtjev SDT-a da se od mlađeg Marovića oduzme pravo svojine na pet nepokretnosti u naselju Prijevor, jer je tužilac Lidija Vukčević na ročištu za oduzimanje imovine odustala od tog zahtjeva.

Zahtjevi SDT-a kojim je traženo trajno oduzimanje stambenog prostora u Tivtu u vlasništvu njegove supruge Tamare Marović i imovine Ivana Popovića, šure Miloša Marovića, odbijeni su ranije od strane Višeg suda i tu odluku je potvrdio Apelacioni sud Crne Gore.

Tokom prvostepenog postupka vještaci su u dopunskom nalazu dali četiri varijante prema kojima je Marović imao veće prihode od rashoda od 50.000 do 150.000 eura.

Prema dopunskom nalazu i mišljenju vještaka finansijske struke Predraga Rakočevića i Hamida Šabovića, osuđeni Miloš Marović imao je legalno stečen novac i o tome su se izjasnili, navodeći četiri varijante.

Vukčević nije imala primjedbi na ovaj nalaz izveden na ročištu za trajno oduzimanje imovine od osuđenog Miloša Marovića.

Vještaci su imali zadatak da na osnovu finansijske dokumentacije daju dopunski nalaz o prihodima i rashodima Miloša Marovića za period od 2002. do 2014. godine. Naveli su četiri varijante prihoda i rashoda. Prema prvoj varijanti njegov priliv je iznosio 1.561.428, 54 eura, što je obračunato na osnovu izjava svjedoka, ugovora o zajmu, kao i od profesionalnog anagažovanja kao odbojkaš u OK Budvanska rivijera, te kupoprodajnih ugovora nekretnina, prihoda po osnovu kreditnih zaduženja kod banaka u Crnoj Gori.

U ovom periodu Marović je imao rashod od 1.446.398, 67 eura, što predstavlja višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu od 115.029 eura. U drugoj varijanti iznos prihoda od 115.029 eura se uvećava i iznosi 146.733 eura viška prihoda nad rashodima. U trećoj vrijanti je višak prihoda iznosio 96.626 eura.

U četvrtoj varijatni vještaci su dali nalaz na osnovu vjerodostojne finansijske dokumentacije. S obzirom na to da nema pisanih dokumenata, dobili su, kako su naveli, iznos nepokrivenih rashoda prihodima, odnosno višak rashoda prihodima u iznosu od 195.970 eura. Naveli su da su prihodi Miloša Marovića bili 1.250.428 eura, dok su rashodi iznosili 1.446.398 eura.

“Sud odlučuje koja varijanta iz ovog mišljenja je pravilno dokumentovana i zakonita. U zavisnosti koju varijantu prihvati sud, vještaci konkretno mogu utvrditi tačan iznos razlike između prihoda i rashoda novčanih sredstava za Miloša Marovića u period od 2002. do 2014. godine”, navodi se u zaključku ovog nalaza.

Mjesec proveo u pritvoru, uskoro zastara

Miloš Marović ranije je priznao da je učestvovao u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, čime je Opština Budva oštećena za oko 1,4 miliona eura. Rješenjem Višeg suda u Podgorici usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Miloša Marovića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja na organizovan način i on je proveo mjesec dana u Istražnom zatvoru.

Osim toga, određeno je da u budžet države uplati protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 380.000 eura. Sporazumom je definisano da rok uplaćivanja u budžet počinje tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

Ukoliko Miloš Marović do aprila ne bude izručen Crnoj Gori zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju je sporazumom pristao da odrobija godinu dana, nastupiće zastara izrečene kazne.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komita
Gost
Komita

Dok je Milos bio u Budvi,nijesu se smjeli cut ovi kvazi krimosi ,iz Budve,Rezevica itd,od kad njega nema misevi kolo. vode,.nadam se samo do aprila dok se ponovo ne vrati da opet zavede red

GNK
Gost
GNK

Сад ће код зету на грбачу

S.HAWK
Gost
S.HAWK

Nagrdise Svetovu porodicu. Pa da je Svetova porodica od 2010 sama setala sa likom Amfilohija mnogo je. Sva sreca sto se Sveto sakrio i ne mogu da ga nađu.

Pravoslavlje
Gost
Pravoslavlje

Najbolji momak i najjači ikad u CG i BD

Dejan Dekan
Gost
Dejan Dekan

To ti je ravno dok je on harao Budvom nijesu se smjeli prekrstiti ni Jan ni Kazanegra

uvrga si se...
Gost
uvrga si se...

Sram vas bilo, đe će dijete sad spavat?

Omer
Gost
Omer

Nagrdiste ga…

Real Realni
Gost
Real Realni

Po medijima se spominje da je njegov otac ukrao 200meleona. Da se oduzme tih 200 meleona , i podijeli sirotinji po Crnoj Gori ! I onda radi mene ne mora ni robijat’ Cak bi ga i postavio za neku sekretaricu ili kafe kuvaricu na autobusku u Budvu…

Ćotek
Gost
Ćotek

Kaliću se pošteno sudilo, dokazao je da je nevin…. gradjani će morati da mu vrate milion ipo. Ne boj se Miloše u Crnoj Gori, dje vlada pravna država uvjek pošten čovjek može da dokaže svoju nevinost i da zaradi 🥰😘😘

Dali
Gost
Dali

Nebi me cudilo da Marovici sad tuze drzavu i da im se sve sa kamatom vrati. Mislim da bi pojedini i to prihvatili samo da se ne dira gospodar

Dali
Gost
Dali

Pa komentarisite i dalje protiv spc i mitropolije pa kritikujte front pa kakav on god bio evo kakvi su ovi ali neka ovako nam treba

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Brzo sviceeeee

Milxa
Gost
Milxa

Ovo su Dps patriote.A mislim da ih Dps nikada nije izbacio iz partije…formalno….

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Marovići su najveća sramota crnogorskog sudstva i tužilaštva, a ima ih…

The Stig
Gost
The Stig

Lijepo ja kazem mi sudstvo ni tuzilastvo nemamo. Sa ovakvim presudama, vrijedjaju svakog postenog Crnogorca.

Bedem
Gost
Bedem

Tako je, da je sudstvo dobro ne bi Amfilohije mogao kandidovati stranu neregistrovanu Srpsku crkvu ni kao crkvu ni.kao kao partiju. Eto, danas imamo svetosavce koji su potpuno involvirani u DF. Imamo to sto imamo, sto niko na svijetu nema

Pjena mora
Gost
Pjena mora

Nagrdiste ga

adačuš
Gost
adačuš

Marovici ni gace nijesun stekli a da nije bio kriminal.Kakav stan i bakraci.Stotine miliona su ukrali od crnogorskih gradjana i ne samo oni.Ovaj nacin djelovanja drzavnog aparata vrijedja gram inteligencije kod bilo koga.Ovo su stvari koje prijete da istaknu rok trajanja ovoj drzavi.Nista drugo.

Ne znam
Gost
Ne znam

I oslobodjen optuzbe zbog zastarelosti slucaja,bi li kojem ‘smrtniku’ slucaj zastario pred sudom?ne no bi ga gonili do sudnjeg dana

NHM
Gost
NHM

U Americi se zamrzava i rok zastarijevanja za pokretanje postupka ako neko napusti državu, upravo da se ne bi desilo da neko pobjegne iz države i vrati se bez posljedica poslije isteka roka zastarijevanja. Zastarijevanje služenja kazne tek nema nikakvog smisla. Izem ti našu kaznenu politiku.

Lipovo
Gost
Lipovo

Više vjerujem da se desio genocid u Srebrenici nego Marovićima.

Ime
Gost
Ime

Bitno da se prave nacionalne netrpeljivosti a što loše živimo nema veze

Oki
Gost
Oki

Bog ti pomogoooo….

Svetozar
Gost
Svetozar

Žali se Milošu! Safetu Kaliću vraću milione zbog izgubljene dobiti a tebi uzimaju krvavo zarađeno.

Aaaa
Gost
Aaaa

Neka vrate pare sto su uzeli na fin nacin…i da ih ne gledamo

Čudna pravda
Gost
Čudna pravda

Bože, sramote. Ukrali su nam 100 miliona eura, a kažnjeni kao da su prošli na crveno.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

toliko sad imaju zakopano kesa i po racunima ….svakom postenom crnogorcu se zeludac izvrce kad vidi na vijesti i ocu i sinu koji se ne kriju nego zive tu blizu sa nasim parama ….sramota

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Evo prica SCENARISTIMA da naprave vrhunsku komediju. Pa mogla bi i za oskara bit nominovana.

NK grad
Gost
NK grad

Bojim se ja da ne bude uskoro tragedija. Ako nas Zapad da Srbiji, da im kompenzuje za Kosovo, slobodno se mozemo svi iseliti.

Send this to a friend