Hronika

Milošević u Tirani: Proširiti saradnju crnogorske i albanske policije

Nacionalni koordinator za borbu protiv nasilnog ekstremizma i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Rade Milošević i generalni direktor Uprave policije Albanije Ardi Veliu  pohvalili su na današnjem sastanku ukupnu saradnju dvije policijske službe, te dogovorili da se ona proširi na sve strukture, odnosno direktnu saradnju u prevenciji i dokumentovanju zločina terorističke prirode i finansiranju terorizma.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Milošević, koji je u zvaničnoj posjeti Albaniji, i Veliu su važnom ocijenili razmjenu informacija, sprovođenje zajedničkih operacija protiv trgovine narkoticima ili za sprečavanje ilegalnog prelaska granice migranata iz trećih zemalja, sa krajnjim odredištem jedne od zemalja EU.

“Milošević je pohvalio rad i rezultate Uprave za borbu protiv terorizma u državnoj policiji, a Veliu zahvalio crnogorskim kolegama na spremnosti i ozbiljnoj posvećenosti za saradnju sa državnom policijom i naglasio da su oni otvoreni i odlučni da sarađuju jer je cilj isti: borba protiv organizovanog kriminala, terorizma i nasilnog ekstremizma”, navode u MUP-u.

Crnogorska delegacija predvođena Miloševićem sastala se i sa direktorom Direkcije za borbu protiv terorizma u državnoj policiji Gledisom Nanoom.

“Nano je prezentovao kako Direkcija za borbu protiv terorizma sprovodi dobru praksu u vezi sa povratnicima iz zemalja u sukobu i kako oni djeluju i koordiniraju aktivnosti sa Centrom za koordinaciju borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizma. Milošević je pozvao predstavnike Uprave za borbu protiv terorizma državne policije u posjetu Crnoj Gori”, zaključuju u MUP-u.

Send this to a friend