Hronika

Nakon saslušanja policajac pušten da se brani sa slobode

ilustracija

Nakon saslušanja u tužilaštvu, službenik Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad Vesko Šćepanović (35) pušten je da se brani sa slobode za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

On je lišen slobode kada je, kako je saopšteno iz policije, nezakonito nosio privatni pištolj na javnom mjestu. Policajac je tužiocu, kako je kazao njegov branilac, advokat Srđan Lješković, objasnio i dao papire kojim je dokazao da ima dozvolu kako za držanje, tako i za nošenje oružja.

Kazao je i da pištolj nije nosio na javnom mjestu, već u automobilu koji je njegovo privatno vlasništvo.

Iz Uprave policije saopšteno je da će protiv Šćepanovića biti iniciran disciplinski postupak kao i predlog o suspenziji.

Policajac je uhapšen u akciji koju su izvele njegove kolege iz Stanice policije za javni red i mir u sadejstvu sa službenicima PJP. Naime, tokom pojačane kontrole, u Ulici Cetinjski put u Podgorici, policajci su kontrolisali vozilo “golf 3, danilovgradskih registarskih oznaka, koji je u privatnom vlasništvu a kojim je upravljao Šćepanović, koji je trenutno na bolovanju. Vozilo je pretreseno jer su se, osim policijskog službenika, u njemu nalazila lica za koja se sumnja da se bave zelenašenjem.

Policijski službenici su pregledom kolege pronašli pištolj “glok 43, kalibra 9 mm, luger, sa okvirom u kojem se nazilo pet metaka, i sa oružnim listom za ovaj pištolj izdatim na ime V.Š.

Zakonom o oružju zabranjeno je nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani ovim zakonom (član 33). Dakle, iako V.Š. za predmetni pištolj posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja (član 23), on je ovo oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom zakonu saopšteno je iz Uprave policije.

Send this to a friend