Hronika

Nakon ubistva Vukotića Kašćelanu pojačane mjere bezbjednosti u Spužu

Veselin Vukotić

Ubistvo Veselina Veska Vukotića bio je znak za sve bezbjednosne, ali i druge institucije da će se rat kotorskih klanova možda nastaviti na veoma surov način. Vukotić je bio otac navod nih vođa „škaljarskog klana” Jovana i Igora Vukotića. Odmah nakon njegovog ubistva, prema saznanjima Dana, iz preventivnih razloga, mjere bezbjednosti prema vođi njima suprotstavljenog „kavačkog klana” Slobodana Kašćelana podignute su na najveći nivo.

Kako je odmah po dovođenju Kašćelana u spuški zatvor došlo do incidenta koji su inicirala lica bliska „škaljarcima”, u prava je ovoga puta od mah reagovala. Oni su upozorili komandire da strogo vode računa da prilikom bilo kakve aktivnosti nikome, a posebno nekome ko je blizak „škaljarskom klanu” ne bude omogućeno da priđe Kašćelanu.

Dan piše da Kašćelan čak i ne ide sa drugim zatvorenicima na obroke, već mu se hrana donosi u ćeliju kako ne bi imao kontakta sa drugim pritvorenicima. Osim toga, tokom šetnje strogo se vodi računa da ne bude u grupi sa osobama koje bi mogle da ga napadnu. Takođe, termini za njegove posjete odvojeni su za poseban dan kada drugi zatvorenici nemaju pravo na to.

Kašćelan

Uprava se, prema saznanjima Dana, na taj korak odlučila kako bi onemogućili kontakt Kašćelana za pritvorenim „škaljarcima”, ali i kako bi se spriječio eventualni sukob njihove familije i prijatelja koji im dolaze u posjete. Kašćelan je odmah po izručenju iz Češke smješten u Istražni zatvor, gdje je nadgledan.

Ipak, nakon nekoliko dana članovi „škaljarskog klana” verbalno su ga napali, a potom i gađali raznim predmetima. Do incidenta je došlo tokom šetnje pritvorenika. Dvojica pritvorenika su počeli da lelekaju Kašćelana ispod prozora njegove ćelije, dok su ostali u njegovom pravcu gađali jajima, dezodoransima i stikovima. Službenici ZIKS-a su brzo reagovali i spriječili teži incident.

Iz ZIKS-a tada nijesu iznosil i detalje u vezi sa ovim incidentom, ali su potvrdili da se dogodio.

“Obavještavamo vas da je dana 11. februara u Istražnom zatvoru Podgorica, kada se grupa pritvorenih lica iz jedne od soba nalazila na otvorenom prostoru za šetnju, jedan iz grupe pritvorenika, V.D., manjim sredstvom za ličnu higijenu, sa prostora za šetnju, gađao u pravcu prozora od sobe, pogodivši tom prilikom u zid pored prozora sobe u kojoj je smješten pritvorenik S.K. Službenici obezbjeđenja u Istražnom zatvoru su pravovremenom reakcijom identifikovali pritvorenika koji je gađao predmetom i udaljili ga sa prostora za šetnju. Protiv pritvorenog lica V.D. već je okončan disciplinski postupak i utvrđena je njegova disciplinska odgovornost”, saopšteno je tada Danu iz ZIKS-a.

O događaju je obaviještena policija, ali i tužilaštvo koje će odlučiti da li u radnjama nekih pritvorenika ima elemenata krivičnog djela.

Prema optužnici specijalnog tužioca, Kašćelan i Igor Božović su krajem maja 2010. godine organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge i pranjem novca.

11

avatar
1000
9
2
0
 
10
Goran18+GagiDijego TristanOnooo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
18+
Gost
18+

Realno je ocekivati pojavu trece, mozda i cetvrte mafijaske kokainske grupe. Glavesine od ove dvije su indisponirane, kljucni vojnici likvidirani, trecerazredno osoblje izgubi vise posiljki nego bilo kakavi amateri. Logika trzista nagovjestava neke nove klince.

Gagi
Gost
Gagi

Ajde de vise batalite pisanja po ovom portalu o takozvanim mafijašima i sa skaljarske i kavacke strane…
Nadjite neke normalnije teme!

Goran
Gost
Goran

Neka pišu o pogubnom srpskom uticaju

Dijego Tristan
Gost
Dijego Tristan

U istraznom se ne ide na obroke, kako to napisaste, vec hrana dolazi u sobu.

Onooo
Gost
Onooo

A sto mu je kriv crni Kascelan?:(

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Nemojte da mu što bude.. a makse

E viva
Gost
E viva

Nijesam cuo da je neko nekad pobjegao od metka koji mu je namijenjen. Ako mu je namijenjen.

Mne
Gost
Mne

Cuvjte ga dobro da ve zamolim

Siki PG
Gost
Siki PG

Kad ce sve ovo da se zavrsi?Ljudi prenijece vam se krvna osveta i na djecu.Pocecete i familije da ubijate.

Goran
Gost
Goran

Kad bude nestalo robe staće i igranka znači nikad

Sezam
Gost
Sezam

Bice igranke ovog ljeta po primorju!

Send this to a friend