Hronika

Naložena provjera Šišićevog pasoša

Šišić na saslušanju (Foto: CdM)
Privođenje Šišića (Foto: CdM)

Više tužilaštvo u Podgorici naložilo je da se provjeri pasoš na osnovu kojeg je identifikovan Nermin Šišić (28), državljanin Bosne i Hercegovine, iz Tuzle, osumnjičen da je u Podgorici, na smrt pretukao petnaestomjesečnu bebu, dijete Podgoričanke Jelene Jovović s kojom je živio.

“Obavještavam vas da je provjeravanje vjerodostojnosti putne isprave u toku”, saopštila je Pobjedi portparolka ovog tužilaštva Lepa Medenica.

Ona je potvrdila informaciju Pobjede da je identitet Nermina Šišića utvrđen na osnovu pasoša koji je imao kod sebe.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv N. Š. pokrenut je postupak zbog krivičnog djela teško ubistvo na štetu djeteta, i njegov identitet je utvrđen na osnovu putne isprave pasoša, koja fotografija sa isprave odgovara ličnom opisu osumnjičenog”, navela je Medenica.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona oglasilo se u četvrtak saopštenjem u kojem je navedeno da Nermin Šišić, od oca Meha (rođen 1. juna 1989. godine), za kojeg su mediji tvrdili da je ubica djeteta u Podgorici, nije taj Nermin Šišić. Naglasili su da je on u zatvoru u Zenici, na izdržavanju kazne, gdje je bio i 4. februara, u vrijeme kada je beba u Podgorici na smrt pretučena.

Tužiteljka Medenica u odgovoru na Pobjedina pitanja, naglasila je i da je jasno, na osnovu saopštenja kolega iz BiH, da Šišić koji je uhapšen u Crnoj Gori i Šišić koji je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ u Zenici, “kako to proizilazi iz saopštenja Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, osim imena i prezimena, nemaju identične druge lične podatke.

Send this to a friend