Hronika

Nastavnici sa Policijske akademije štrajkuju 15 dana

Prošlo je 15 dana od pokretanja štrajka dijela nastavnika sa Policijske akademije.

“Institucije sistema zvanično i dalje ćute. Na sve činjenice o zloupotrebama položaja prvog čovjeka Akademije, zasada nema odgovora. Nereagovanje daje prostora Bobanu Šaranoviću da i dalje forsira osvetoljubivost i revanšizam”, kazali su otpušteni nastavnici.

Štrajkači poručuju da neće odustati od svog zahtjeva i neće dozvoliti da jedan čovjek uništi Akademiju koju su predano gradili svih ovih godina.

“Od pokretanja štrajka Šaranović je oslabio Nastavničko vijeće za pet članova. Očigledno ne postoji način da se opravda sjednica od 15. januara 2019. god. na kojoj su nezakonito smijenjena dva predstavnika zaposlenih u Upravnom odboru. Stoga se očigledno ne bira način kako obezbijediti većinu u Nastavničkom vijeću, kako bi se bez problema nastavilo devastiranje ove ustanove. Ne bi nas iznenadilo da postanemo prva obrazovna institucija u istoriji koja radi bez nastavnika”, navode štrajkači.

Podsjećaju da je na sjednici od 15. januara,  moglo prisustvovati samo pet članova Vijeća, zajedno sa direktorom i rukovodiocem Sektora za stručnu i specijalističku obuku.

“Dakle samo tri nastavnika od kojih je jedan sadašnji predsjednik Sindikata, koji je, takođe, nezakonito izabran. Postavlja se pitanje kako i ko je smijenio zakonito izabrane predstavnike zaposlenih koji do danas nijesu dobili nikakvu odluku o razrješenju”, ističu štrajkači.

Prema njihovim riječima, kako na Akademiji počinje process regrutacije i selekcije za prijem nove generacije polaznika, moraće se održati sjednica Upravnog odbora.

“Pitamo se da li ta sjednica sa novoizabranim članovima može biti legalna, da li to znači da se svjesno blokira rad Akademije i da li je to dovoljan razlog za razrješenje direktora. Podsjećamo javnost da su pojedini direktori škola smijenjeni samo zbog činjenice da ih kolektiv ne prihvata, pa zabrinjava sumnja da se “zatvaraju oči” pred nizom nezakonitih radnji koje je učinio Šaranović”, navode oni.

Štrajkači isključivo zahtijevaju da se poštuju procedure i zakoni pa će, poručuju, i dalje nepokolebljivo i po svaku cijenu ukazivati na zloupotrebe i na taj način braniti zakone države.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pol
Gost
Pol

A sto ce policajcima nastavnici?😂

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ovo je super kad neko protestuje u drzavnim organima.dokaz da nisu svi korumpirani.ali ce lose proci ovi profesori.sistem ce ih unistiti za primjer drugima.

Progleda
Gost
Progleda

Ovi profesori prvo trazili topli obrok i prevoz, a nijedan prof. u CG to odavno ne prima…No, ako nece da rade, ima ko oce.

Lipovo
Gost
Lipovo

Zassto ccute institucije na ovaj problem, koji je radni a ne politichki? Da li je mogucce da je jedan chovjek bezgressan naspram desetak iz istog kolektiva? Loss primjer podijeljenoj CG.

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Okacili pendreke o klin !

Perspektiva
Gost
Perspektiva

Da nas ima (kao sto nas nema), trebali bismo da damo podrsku profesorima. Ali, na zalost, solidarnosti skoro da nema. Postali smo losi.

koca
Gost
koca

Podrska Bobanu!

Dislike
Gost
Dislike

Dislike

Blabla
Gost
Blabla

Dosadni ste….

Vuk Mandusic
Gost
Vuk Mandusic

Kad tebi budu ugrozena ljudska prava, pa se dozoves pameti i budes protestvovao(la), hoces li biti dosadan(na)?

Dani
Gost
Dani

Boban je ljudina

Send this to a friend