Hronika

Navijač kažnjen sa 800 eura, zna se koji su policajci upotrijebili pendrek i sprej

Navijač R.R. (39) koji je uhapšen nakon incidenta na fudbalskoj utakmici u Nikšiću, u sukobu grupe navijača FK Budućnost “Varvari” i policije, kažnjen je sa 800 eura. Drugi uhapšeni M.V. (33) je zatražio advokata, pa je postupak protiv njega prekinut. Iz Centra bezbjednosti Nikšić tvrde da se zna identitet svakog policajca koji je u ovom incidentu upotrijebio sredstva prinude.

<<<UZNEMIRUJUĆE: Derbi u Nikšiću obilježile krvave glave, polomljene noge i ruke…<<<

To je saopšteno Savjetu za građansku kontrolu rada policije, koji je u stalnoj komunikaciji sa Upravom policije o događajima nakon fudbalske utakmice između FK Sutjeska i FK Budućnost.

<<<Dvoje uhapšenih zbog incidenta, Savjet traži vještačenje povreda Ivanovića<<<

Iz Uprave policije su saopštili da je povrijeđeno šest policajaca, kada je grupa navijača preskočila ogradu i ušla na atletsku stazu na obodu terena, te napala zaštitare, a potom i policiju, zbog čega su bili prinuđeni da upotrijebe ručni sprej i pendreke.

<<<UP: Snimci potvrđuju da je policija napadnuta bez ikakvog povoda<<<

Međutim Varvari tvrde da je policija njih napala bez razloga.

Savjet za građansku kontrolu rada policije traži da Uprava policije objavi kompletan snimak incidenta.

<<<Ekskluzivno: Pogledajte kako je počeo incident u Nikšiću<<<

Tvrdnje Građanske alijanse da policijski službenici koji su se sukobili sa dijelom navijača Varvara na uniformama nijesu imali oznake na osnovu kojih se može utvrditi nihov identitet, iz CB-a Nikšić odlučno demantuju.

<<<Čaka Ivanović tvrdi da ga policija maltretira od kad su počeli protesti<<<

“U odnosu na navode da policijski službenici nijesu imali identifikacione oznake Savjet je izvršio određene provjere, moguće u ovom trenutku, i dobio čvrsta uvjeravanja od starješina CB Nikšić i Uprave policije da identifikacija postupajućih policijskih službenika u bilo kojoj situaciji u odnosu na ovaj događaj ne može biti sporna, osporena ili problematizovana i da je poznat identitet svakog policijskog službenika koji je upotrijebio određeno sredstvo prinude”, ističu u Savjetu.

<<<Sukob Varvara i policije, povrijeđeno šest policajaca<<<

Savjet je od Uprave policije zatražio dostavljanje kompletne dokumentacije koja se odnosi na formiranje i rad Komisije za utvrđivanje okolnosti upotrebe sredstava prinude, uključujući kompletan video materijal, zapisnik i mišljenje o tome da li su sredstva prinude u konkretnom slučaju opravdana i pravilno upotrijebljena.

Oni su ponovo pozvali nadležnog tužioca da naloži vještačenje povreda vođe navijača “Varvara” Aleksandra Čake Ivanovića.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Centarfor
Gost
Centarfor

Trebali su jos malo, da zapamti dobro

vasojevic
Gost
vasojevic

Da policija vise bije manje bi bilo kriminala svake vrste! Podrska za policiju a huligani svake vrste dobra batina i Spuz.

Duško
Gost
Duško

100 000 gladnih u CG i nista o njima a par dokazanih kriminalaca pet dana udarna vijes…sramotno

Risto Penta
Gost
Risto Penta

Malo su im dali

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Teba li da policija stoji da ih razne bitange biju da bi bile zadovoljne razne nvo koje rade protiv drzave ?

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

policajac sto je pogodjen u glavu sa slike desno – dobar momak i posten bio je jako ljubazan kad je svracao – vidi se da je preko veze ubacen da radi.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Nije preporučljivo svađat se sa policijom, i be a tog policajca koji ne bi volio da neki takav skup prođe mirnl. Ali nije sve do njih

Ovo ono
Gost
Ovo ono

Nije preporučljivo ni bit blizu policije, kako već pokazuje onaj snimak gdje su maltretirali momke koji jedu hamburger. Generalno: treba bježat od njih jer nisu tu zbog nas, nego zbog sebe.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Od vazda roditelji nisu dali djeci da idu sa navijačima, zašto

elektra
Gost
elektra

zabranite im dolazak na sportske manifestacije na 5 godina, kakvih 800,00€ – kakve su izjave iz FK Budućnost ne bi me začudilo da im oni plate kaznu

Mi i vi
Gost
Mi i vi

DA I TREBA POLICIJI ZABRANIT DOLAZAK. STA ZNACI OVO OVAKO DIVLJA POLICIJA, POGLEDAJTE NA STA LICI OVAJ IVANOVIC RAZNIJELI SU GA BRUKA OD VLASTI I POLICIJE , DOCI CE DAN DA SE OSLOBODIMO OKUPACIJE. POCELI POLICAJCI DA NAM SVETINJE RUSE, DA BIJU NAROD GDJE GOD DA GA SRETNE. PA STA JE OVO LJUDI NIJE OVO VALJDA SJEVERNA KOREJA ….ILI JESTE… Više »

Matrax
Gost
Matrax

Treba se odbraniti i od takve policije a i od plaćeničke vojske. Lako je zaboravljeno da je Podgorica najveće ratno razaranje doživjela na kraju rata 1945.godine a razorili su je isti oni koji su vodeći u NATO-u. Vrlo je vjerovatno da 6 povrijeđenih policajaca nijesu povrijeđeni nego uvrijeđeni. Bazne sistemske institucije gube povjerenje i ugled.

ostavke
Gost
ostavke

policajci trebaju da idu i to cesto kod psihijatra jer ovako prebiti covjeka nije normalno.dali bi oni voljeli da neko prebije njihovog clana porodice ovako

Ljubo
Gost
Ljubo

MILICIJO RUKE VAM SE POZLATILE

Mne
Gost
Mne

Svakoga boli uvo dok se on ne nadje u datoj situaciji, dzabe vam pljuvanje po novina!

Panda
Gost
Panda

Ovo nije smjelo da se desi.Povrede i jednih i drugih su ozbiljne.Treba li da se ovako uništavamo?Tužno i źalosno..

Pioniri
Gost
Pioniri

Samo su povrede navijaca ozbiljne a policajaca nisu uopste, imaju samo sliku dje neko ogrebao ovoga Tuzovica policsjca a bice neko od njegovih ga udario.

Miško
Gost
Miško

Podrška za našu Policiju! Ovdje su bili 100% u pravu. Huliganima najstrožije kazne!

Vesna
Gost
Vesna

Pa mislim da ne moze svako da radi sto mu pane na pamet. Odakle navijaci unutar terena? Sto ih motivise da udju u fiz. obracun sa sluzbenicima koji treba da vode racuna da se postuju utvrdjene norme ponasanja ,a time i ukupna bezbjednost na stadionu. Ko je taj da unaprijed predvidi koje su to granice do kojih oni idu? A… Više »

delboj
Gost
delboj

Sve stoji, ali isto tako stoji i to da policajci jedva cekaju bilo kakav minimalan ekces pa da sve svoje nagomilane stresove izbace na nekoga. Nemam nista protiv sredstava prinude u ovakvim situacijama. Ali cesto puta sam gledao njihovo batinanje, i ono se nikad ne zavrsava kad onesposobe te osobe (sto bi moralo biti) vec ih i posle toga dugo… Više »

Budućnost
Gost
Budućnost

Gledao si, kažeš, mnogo puta kako policajci udaraju bespomoćne ljude, ljude bez svijesti? Ja imam 32 godine, ali očigledno sam dugo bio van Crne Gore, čim ovo što si ti mnogo puta vidio ne viđeh ni dvaput. A da su znali da prekorače nužnu odbranu – jesu, na tome se mora radit s policijom, ali baš da tuku onesviješćene i… Više »

Kontraš
Gost
Kontraš

Znaš kako druže, stvari stoje ovako: Pošto kažeš da policija jedva čeka ovakve stvari, moram ti reći da griješiš, jer upravo manja grupica, nazovi navijača Budućnosti, i dolazi na stadione zbog ovakvih stvari. Podigao sam se pored stadiona, i znam kada su osnovani Varvari, i ko su bili nosioci ideje osnivanja (jedan od njih i moj pokojni komšija) i znam… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

Trebali su vam ručak donijeti,piće po želji. Što ste tražili dobili ste,nedovoljno.

Send this to a friend