Hronika Profesor dr Srđan Đuranović, gastroenterolog

Ne zanemarujte signale koje vam tijelo šalje

Gastroenterološke probleme i znake koje nam šalje organizam ne treba zanemariti. Važno je obratiti se na vrijeme ljekaru jer loše varenje, nadimanje nakon jela, gorušica, zatvor, mučnina ili neki drugi problemi mogu ukazati na ozbiljnija oboljenja digestivnog trakta.

Najčešće gastroenterološke bolesti su čir na želucu, Kronova bolest i ulcerozni kolitis, poremećaj u radu debelog crijeva, hemoroidi, razne upale, bolesti jetre i žučne kese, kalkuloza žučne kese i žučnih puteva, benigni i maligni tumori..

U poliklinici Moj Lab sa radom je počeo profesor dr Srđan Đuranović, gastroenterolog koji je istaknuti stručnjak u dijagnostifikovanju i liječenju bosesti digestivnog sistema. Od sada će u poliklinici Moj Lab na raspolaganju biti gastroeneterološki pregledi, endoskopije, dijagnostifikovanje i liječenje bolesti digestivnog sistema.

Profesor dr Srđan Đuranović, gastroenterolog

Rodjen je 1965. godine u Podgorici. Redovni je profesor Interne medicine i gastroenterologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu i načelnik Odeljenja gastroenterologije na Klinici za gastroenterohepatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Beogradu. Član je Evropskog Borda za gastroenterologiju i hepatologiju (Europen Board for Gastroenterology and Hepatology – EBGH), Komiteta za kontinuiranu medicinsku edukaciju Evropskog borda za gastroenterologiju i hepatologiju (EBGH CME Committee). Nacionalni je predstavnik Srbije u Evropskom udruženju za kolitis i Kronovu bolest (ECCO). Bio je predsjednik Udruženja gastroenterologa Srbije od 2014. do 2018. godine. Autor je ili koautor 53 rada i 92 sažetka iz oblasti gastroenterologije i hepatologije na domaćim i internaciionalnim kongresima. Napisao je poglavlja u četiri knjige/udžbenika iz oblasti gastroenterologije i hepatologije.

“Znanje, iskustvo i posvećenost tima ljekara i sestara u Poliklinici Moj Lab u kombinaciji sa savremenom opremom i naprednim tehnologijama pružaju dobru šansu za prevenciju, rano otkrivanje i uspješno liječenje bolesti organa za varenje”.

24. jula u poliklinici Moj Lab ordiniraće prof. dr Srđan Đuranović. Zakažite pregled pozivom na 19989 i prepustite svoje zdravlje doktorima od povjerenja.

Send this to a friend