Hronika

Nema kazne za policajace koji su pretukli mladiće u centru Podgorice

Disciplinski postupak protiv službenika Interventne jedinice Mladena Vujovića, Slavka Furtule, Vukomana Maraša, Marka Stojanovića i pripravnika Miloša Bečanovića, koji se sumnjiče da su pretukli trojicu mladića u Podgorici sredinom februara, još uvijek je u toku i osim što su udaljeni sa posla, nije poznato kako su kažnjeni.

<<<Ovo su policajci koji su tukli trojicu mladića<<<

 <<<Policajci pretukli mladiće u Podgorici, hitno ispitati slučaj<<<

Incident se dogodio 17. febraura, a javnost je za njega saznali dva dana kasnije kada su Savjetu za građansku kontrolu rada policije građani dostavili snimak na kojem se vidi kako policijski službenici neprofesionalno postupaju prema mladićima u centru Podgorice, kod ugostiteljskog objekta “Bajica”.

O slučaju je odmah obaviješten vrh policije, a sa najviših adresa stigle su osude.

Tadašnji direktor Uprave policije Slavko Stojanović najoštrije je osudio neprofesionalno postupanje policijskih službenika prikazanih na snimku, te najavio da će konkretno ponašanje biti najstrožije sankcionisano. Šef policajaca Milan Radusinović je smijenjen.

<<<Stojanović naredio smjenu šefa Interventne jedinice Podgorica<<<

Policajci, koji se sumnjiče za zlostavljanje trojice mladića i falsifikovanje službenih isprava, su ubrzo uhapšeni, da bi nakon par dana bili pušteni da se brane sa slobode.

<<<Koje kazne mogu dobiti policajci zbog prebijanja mladića<<<

Savjet za građansku kontrolu rada policije je, na vanrednoj sjednici od 22. februara, ocijenio da je posrijedi teška diskreditacija policije te da su policijski službenici, svojim neprefesionalnim i bahatim postupanjem trajno se diskreditovali za dalje obavljanje, odgovornog i u javnom interesu uspostavljenog, policijskog posla.

<<<Savjet: Policajci pokušali da prikriju incident, trajno diskreditovani<<<

“Predmetni slučaj je “crvena linija” koja ne smije biti pređena”, upozorili su tada oni.

Savjet je odlučio da nastavi da prati ovaj događaj kako se ne bi dogodilo, usljed eventualne smanjene pažnje javnosti, da s protokom vremena, policajci budu ponovo u prilici da, noseći uniformu policijskog službenika, sa obilježjima države Crne Gore, svojim neprimjerenim ponašanjem ponovo naruše ugled policijske organizacije.

S.Đukanović

Send this to a friend