Hronika Završeno suđenje optuženima

Nema pištolja kojim je ubijen Kruščić

Sa mjesta ubistva Kruščića

U Osnovnom sudu u Podgorici juče je završeno suđenje Filipu Bešoviću, Goranu Rakočeviću, Dejanu Vukašinoviću i Luki Bulatoviću, koji se teret za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Sudija Larisa Mijušković Stamatović presudu će izreći u utorak. Četvorica optuženih nalaze se na spisku pripadnika kriminalne grupe koja se tereti zaubistvo Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke ND Vijesti Olivere Lakić.

Tužilac Ana Bošković precizirala je optužni akt, navodeći da Vukašinovića više ne tereti za nedozvoljeno držanje oružja, već za pomoć nakon izvršenog djela.

Prilikom preciziranja optužnice i zahtjeva za oduzimanje predmeta od optuženih nije spomenut pištolj „glok”, koji je navodno pronađen u štek stanu okrivljenih, a kojim je počinjeno ubistvo Kruščića.

Optuženi Rakočević, koji je nedavno u pismu redakciji Dana tvrdio da je taj pištolj podmetnut, kazao je da je to potvrda da pištolj kojim je počinjena ova likvidacija nije pronađen u stanovima sa kojim se on i ostali okrivljeni dovode u vezu.

Bešović je ponovio da je oružje pronađeno u stanu na Starom aerodromu njegovo, dok, kako tvrdi, nema veze sa oružjem iz stana na Zabjelu.

Advokat Miloš Vuksanović tražio je oslobađajuću presudu za Bulatovića, tvrdeći da je on neosnovano već godinu dana u pritvoru, a da se na optuženičkoj klupi našao jer je spletom nesrećnih okolnosti, na molbu Bešovića, iznajmio stan, ne znajući šta se u njemu nalazi.

Rakočevićev advokat Marko Kovač kazao je da sud treba da odbaci optužbu, odnosno obustavi postupak i proglasi se nenadležnim jer je nezakonito voditi dva postupka za isto djelo.

“Okrivljeni su taoci preduge istrage VDT-a, koje je za odluku imalo neprirodno razdvajanje postupaka”, kazao je Kovač.

Advokat Marko Radović kazao je da se njegovom klijentu Vukašinoviću može izreći samo oslobađajuća presuda jer je djelo za koje se tereti ostalo u pokušaju.

4

avatar
1000
1
3
0
 
4
ISTINAJugoslavijaRealnostStara Podgorica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Da ga nijesu ubili pepeljarom?

Realnost
Gost
Realnost

Hahahahahaha E qq ovih komentara ovo je crni humor 😂😂😂

Jugoslavija
Gost
Jugoslavija

Ne no doserom

ISTINA
Gost
ISTINA

a jesi ti bio tamo pa znas da su ga oni ubili a? Kad si tako pametan
Svo oruzje pronadjeno u stanovima je popisano uz dva svjedoka i poslato na vjestacenje i na tom spisku nije bilo tog pistolja koje je tuzilastvo nakon par mjeseci navjelo kao „dokaz“
I ne sprdaj se tudjoj nesreci , nesreco jedna

Send this to a friend