Hronika

Nema pritvora osumnjičenom za prebijanje žene: Kikoviću zabranjeno sastajanje sa suprugom

Goran Kiković/ Foto: Screenshot FB

Članu Glavnog odbora Nove srpske demokratije (NSD), direktoru Doma učenika i studenata i nekadašnjem predsjedniku SO Berane Goranu Kikoviću nije određen pritvor, nakon što je juče priveden u prostorije CB Berane, zbog sumnje da je pretukao suprugu I.K. Osnovni sud u Beranama je danas izrečkao mjeru nadzora zabranu pristupa ili sastajanja sa suprugom na razdaljini koja ne može biti manja od 50 metara.

<<<Berane: Kiković priveden zbog porodičnog nasilja<<<

“Osnovnom sudu u Beranama dana 26.05.2023. godine dostavljen je optužni predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama od 26. maja 2023. godine, kojim je okrivljenom G.K, iz Berana, stavljeno na teret krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, sa predlogom za određivanje pritvora iz razloga postojanja opasnosti od ponavljanja djela”, saopštio je predsjednik tog suda Ivan V. Došljak.

On je naveo da je Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Osnovnog suda u Beranam po saslušanju okrivljenog, odbijen je kao neosnovan predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama za određivanje pritvora i okrivljenom izrečena mjera nadzora: zabrana pristupa ili sastajanja sa oštećenom I.K. na razdaljini koja ne može biti manja od 50 metara.

Kiković je ranije zagovarao podizanje spomenika Pavlu Đurišiću, te predlagao da ulica u Beranama nosi naziv po Ratku Mladiću, pa su njegovo naimenovanje na funkciju direktora Doma učenika i studenata pratili komentari i fotografije na društvenim mrežama, gdje je opisan kao veliki pristalica četničkog pokreta.

Takođe, ovaj Sud odbio je predlog Tužilaštva da se okrivljenom S.B. iz Berana, koji se tereti za krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici ne odredi pritvor.

“Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Osnovnog suda u Beranama od 26.05.2023. godine, po saslušanju okrivljenog, odbijen je kao neosnovan predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama za određivanje pritvora i prema okrivljenom S.B. je izrečena mjera nadzora: zabrana pristupa ili sastajanja sa oštećenom S.B., na razdaljini koja ne može biti manja od 50 metara”, navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Beranama koje potpisuje Došljak.

On tvrdi da javne optužbe u ovim predmetima nijesu bile prihvatljivo argumentovane i obrazložene konkretne okolnosti – rizici da će okrivljeni ponoviti krivična djela i time ometati dalji tok postupka, pa bi po nalaženju krivičnog vanraspravnog vijeća određivanje pritvora na navedenim osnovima vodilo povredi člana 5 Evropske konvencije o ljudskim pravima čiji standardi nalažu da svako pritvaranje mora biti jasno, precizno i uvjerljivo obrazloženo.

“Predlozi za određivanje pritvora cijenjeni su u odnosu na brojne činjenice koje su ukazale da je u ovim slučajevima opasnost od ometanja postupka od strane okrivljenih prisutna u tolikoj mjeri da se njome ne može opravdati određivanje pritvora, već je kao opravdano nađeno izricanje mjera nadzora radi obezbjeđenja prisustva okrivljenih i nesmetanog vođenja krivičnog postupka.
Osim toga, za ukazati je da pritvor ne predstavlja kaznu, već mjeru obezbjeđenja prisustva okrivljenog/okrivljenih u krivičnim postupcima, te da će suđenja u ovim pravnim stvarima od strane postupajućih sudija biti zakazana u zakonom određenom roku”, istakao je Došljak.

Protiv ovih rješenja može se podnijeti žalba Višem sudu u Bijelom Polju u roku od tri dana od dana prijema prepisa rješenja.

28

avatar
1000
24
4
0
 
25
MilaNeko iz maseJabukaBlakiSlavica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila
Gost
Mila

O čemu mi ovdje uopšte pričamo !

Jabuka
Gost
Jabuka

Kikovicu pocinuo si.

Blaki
Gost
Blaki

Blago nama sa ovakvim studijama i sudom

Slavica
Gost
Slavica

Neka ste ga pustili oa kad ubije zenu onda ce biti lele

Mtodor
Gost
Mtodor

Sve je ovo normalno!

Tata
Gost
Tata

To mu hriscanstvo nalaze i spc, tako i oni sa zenama postupaju

Junak
Gost
Junak

A ovo nasilje mu je preporuka kod crkve za dalje avanzovanje, dokazo’ da je pravi vjernik litijaš iz DF!

Jojo
Gost
Jojo

Pustite čovjeka,jel vidite da je operisan !

, , ,
Gost
, , ,

Slika mu govori više od riječi.
A ako mislite da će biti uhapšen bilo ko blizak crkvi Srbije onda ne znate gdje živite.

Fanny
Gost
Fanny

Hahahahahahha e sad će shodno ovoj pametnoj odluci suda da izbači jadnu ženu na ulicu! Jer jelte, ne smije da joj prilazi!
Kako su četnici zaštićeni u ovoj državi ka bijeli međedi, jošje dotični funkcioner!

Laban
Gost
Laban

Evo,laik sam ,ali kako je moguće da momci koji su prebili navijača Zvijezde,dobiju pritvor,Oni iz Bara dobiju pritvor a DF -ovac koji je prebio ženu bude pušten?Kakva se poruka šalje.Ako si na vlasti možeš da budeš.

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Čovjek udari dijete, završi u pritvor. Tužilac tuče ženu, brani se sa slobode. Doktori ubijaju nedužne nestručnim liječenjem, i dalje rade. Ova osoba isto radi što i tužilac i na slobodi je. Je li se ovo zove “ruka pravde”?

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Čovjek udati dijete, završi u pritvor. Tužilac tuče ženu, brani se sa slobode. Doktori ubijaju nedužne nestručnim liječenjem, i dalje rade. Ova osoba isto radi što i tužilac i na slobodi je. Je li se ovo zove “ruka pravde”? Sramota!!!

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Bice ova vlast izgleda gora od prosle

Laki
Gost
Laki

Zamislite kad je svoju suprugu pretukao šta bi tudjim żenama radio ovaj kad bi mu palo.

Lukas
Gost
Lukas

Ada toliko je zadužio državu!!!

Vaistinu
Gost
Vaistinu

Čuš,ovaj nasilnik hoće spomenik Pavlu Đurišiću koji je palio sela i u njima ubijao nejač(žene,stare i đecu).Inače je poznat da je bježao iz borbe kao pred kraj rata kada je imao u brojevima veću vojsku nego što je crnogorskih partizana bilo u CG.Naši šutani su oslobađali Srbiju u to vrijeme a ovima je srce preskakalo,jedino su uz muziku i rakiju… Više »

Ajme
Gost
Ajme

Ako sebe ubedis u ovo sto pises ti si novi Hudini

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Evo ti prilika da ides na kosovo, nego nemas kad od tastature hudini

Samo tako
Gost
Samo tako

Kad se siroma covjek posvadja s suprugom minimum 30 dana zatvora a za ove politicare jos sledi izvinjenje…bruka i stamota

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

Nekome pritvor neko kuci za isto dijelo ,a sta rade litijasi ovo je jad !!!!

Puksi
Gost
Puksi

Slusa on svoga mitropolita, namjerno malim slovima.

Posteno
Gost
Posteno

Tako treba. SELEKTIVNA PRAVDA!! Bravo oslobodioci

SRRSCG
Gost
SRRSCG

Pravda! Srbi sad vladaju a vi Crnogorci placite. RS

Fanny
Gost
Fanny

Ja ne znam kako ti još uvijek nisi uhapšen.
Cijelo vrijeme ođe podstrekuješ na nasilje, prijetiš ljudima, inetersantno da admin team ne reaguje i ne preduzme nešto vezano za tebe????

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Vladate kao na mojkovacku bitku dje ste 40h bjezali od 20h a zaustavi ih 6 g Crnogoraca… kao sto ste vladali u Hrvatsku, bosnu na kosovo….🤣🤣🤣 i kao sto ste vladali 500godina… pozdravi djeda mustafu krv nije voda…. idi setaj opanke🤣🤣🤣

Pg.Tg.
Gost
Pg.Tg.

sa divljakom….samo na rastojanje…

delboj
Gost
delboj

Berane je to. Tamo je to nekaznjivo.

Send this to a friend