Hronika

Nema ukidanja pritvora: Sara Vidak ostaje u zatvoru

Sara Vidak (Foto: Facebook)

Beograđanka Sara Vidak (20), ostaje u pritvoru od 30 dana koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević, po zahtjevu osnovnog državnog tužilaštva, koje je tereti da je počinila krivično djelo napada na službeno lice, odnosno sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić.

<<<Napad na sutkinju Stanišić poprima politički karakter<<<

“Vanraspravno vijeće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je naš odnosno prigovor našeg advokata Srđana Lješkovića na određivanje pritovra i zahtjev za puštanje na slobodu”, kazala Novostima Olivara Vidak, Sarina majka.

Advokat Lješković je kazao da će u toku dana ponuditi jemstvo od 10.000 eura, pasoše Srbije i Kanade čiji je Sara državljanin, kao i njenu ličnu kartu, izdatu u Beogradu.

“Pristajemo da sud odredi obavezno javljanje policijskoj stanici u mjestu koje joj se odredi za boravište”, izjavio je za Novosti advokat Lješković.

Generalni konzul Srbije u Konzulatu u Herceg Novom, Zoran Dojčinović je kazao da pomno pratimo slučaj Sare Vidak.

“Danas je kod nje u posetu otišao konzul iz Podgorice”, istakao je on.

Slučaj Vidak izazvao je žestoke polemike u javnosti. Čelnici pravosdunih institucija su pozdravili hitro reagovanje policije i suda, a šef diplomatije Srbije Ivica Dačić osudio je hajku crnogorskih medija na državljanku Srbije, naglašavajući da se sa velikom pažnjm prati njen slučaj.

Posjećamo da su Dnevne novine danas objavile da je Sara Vidak je bila spremna da prizna da je napravila krivično djelo, odnosno da je napala sutkinju, ali pod uslovom da sutkinja prihvati izvinjenje i da se primijeni institut odloženog krivičnog gonjenja. U tom slučaju bi se odredila novčana kazna, novac usmjerio u humanitarne svrhe i slučaj bi time bio završen. Stanišić to nije prihvatila, već je insistirala da se čitav slučaj razjasni na sudu.

335 Komentara na "Nema ukidanja pritvora: Sara Vidak ostaje u zatvoru"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend