Hronika

Nikšićaninu će se suditi za pokušaj ubistva, drogu i oružje

Nikšićka policija, foto: Dan

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva podignutu protiv okrivljenog M.Z. iz Nikšića, zbog izvršenja krivičnog djela ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, pokušaj ubistva dogodio se u Nikšiću 29.12.2018., u pomoćnom objektu kuće U.Đ., koji je tada policiji kazao da se sam ranio nestručnim rukovanjem vatrenim oružjem.

Ipak, nakon istražnih radnji, inspektori su utvrdili da je to počinio optuženi M.Z.

“Okrivljeni M.Z. je 29. decembra 2018. godine, oko 16.00 časova, u Nikšiću u pomoćnom objektu porodične kuće V.Đ. sa umišljajem pokušao da liši života oštećenog U.Đ., na način što je iz pištolja marke „TT”, nepoznatog fabričkog broja kalibra 7,62mm, koji je neovlašćeno držao ispalio dva projektila u njega, od čega je oštećeni zadobio osobito tešku tjelesnu povredu, pri čemu je bio svjestan svojih djela, čije izvršenje je htio, znajući da su ista zabranjena”, navodi se u optužnici.

Optužnim aktom VDT-a obuhvaćeni su i okrivljeni M.Z., U.Đ. i F.Đ.

“Oni su 29.12.2018. godine u Nikšiću, u pomoćnom objektu vlasništvo V.Đ., neovlašćeno radi prodaje držali opojnu drogu marihuanu, na način što su u navedenom pomoćnom objektu i to ispod središnjeg sunđerastog dijela dvosjeda držali opojnu drogu koja je bila upakovana u tri PVC kese neto mase 51,865g, 42,984 g i 4,393 g i jednu plastičnu foliju neto mase 3,116 gr, koja je bila namijenjena daljoj prodaji. Okrivljeni F.Đ. i M.Z. istog dana i na istom mjestu, držali su i 18 komada metaka i to osam metaka kalibra 9 mm za pištolj, metak kalibra 357 magnum za revolver i devet metaka kalibra 9 mm za pištolj”, stoji u optužnici.

Send this to a friend