Hronika

Nikšićka policija oduzela oružje, municiju i minsko – eksplozivna sredstva

Ilustracija

Policija u Nikšiću je prilikom kontrole vozila “Citroen C5” kojim je upravljalo bezbjednosno interesantno lice V.B. (37) iz Nikšića, oduzela više komada oružja, djelova oružja, municiju i minsko – eksplozivna sredstva.

“Za vrijeme kontrole vozila u njemu su pored V.B. bile još dvije osobe. Sa unutrašnje strane u prednjim desnim vratima pronađen je pištolj “Glock” sa okvirom u kojem se nalazilo 16 komada municije kao i još jedan okvir sa 12 metaka istog kalibra, dok je na podu ispred sjedišta suvozača pronađena metalna cijev dužine 50 cm a iza suvozačevog sjedišta je pronađena i sjekira”, saopštili su iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću.

Protiv V.B. je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Nadalje, službenici CB Nikšić su obavili pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.Ć. (69) i tom prilikom su pronašli i oduzeli: lovački karabin M-48, lovačku pušku marke “Hamerles” cal. 16 mm, 28 komada puščanih metaka nepoznatog kalibra, električnu kapislu, bajonet i okvir od pištolja. Takođe, pretresane su prostorija koje koristi B.Z. (43) iz Nikšića. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto: 35 usporivača za miniranje, 24 komada DK kapisle, tri svežnja sporogorećeg štapina, minerska kliješta, dva noža na rasklapanje i minersku torbicu”, zaključju u Upravi policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Oružje, municija i drugi predmeti biće predmet vještačenja.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
BIGND
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BIG
Gost
BIG

Odlicno…Podrska policiji.

ND
Gost
ND

Objavite ime i prezime svakog počinioca,neka se zna!

Send this to a friend