Hronika Prvostepenom presudom osuđen na 13 i po godina

Nova komisija se izjašnjava o Čogurićevom psihičkom stanju

Čogurić

Pred Apelacionim sudom juče je trebalo da se nađe Mašan Čogurić, prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici osuđen zbog ubistva braće Danijela i Davorina Ćulafića 15. februara 2014, međutim, ročište je odloženo za 16. decembar, kada će se nova tročlana komisija vještaka izjasniti o njegovom psihičkom stanju, pišu Dnevne novine.

Viši sud u Podgorici oglasio je Čogurića krivim i osudio na 13 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva braće Ćulafić, pri prekoračenju nužne odbrane u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja. U obrazloženju presude navodi se da se Čogurić nije branio srazmjerno napadu, što je prema mišljenju njegovog branioca, advokata Danila Mićovića, nedopustivo obrazloženje. Naime, Mićović je naveo da je okrivljeni bio napadnut metalnim boksom, odnosno predmetom kojim je mogao biti ubijen.

Prema optužnici tužioca Miloša Šoškića, Čogurić je 15. februara 2014. godine sa umišljajem ubio braću Ćulafić, usmrtivši ih sa tri hica ispaljena iz revolvera. Sa dva hica u glavu i grudni koš ubio je Danijela, dok je jedan hitac ispalio u Davorina u grudni koš. Jedan od hitaca koji su pogodili Ćulafiće, nastavio je putanju i ranio Ernu Baković u desnu nadlakticu, nanoseći joj lakšu povredu.

Podsjećamo, Apelacioni sud ukinuo je presudu sudije Višeg suda Vladimira Novovića kojom je Čogurić osuđen na 13 i po godina zatvora. Čogurić je u UIKS-u od februara 2014. godine.

Send this to a friend