Hronika

Novi detalji iz istrage: Dva sata prije nego je ubijen Kruščić bio sa obezbjeđenjem

Sa mjesta ubistva Kruščića (Foto: CdM)

Miodrag Migi Kruščić (49), dva sata prije nego što je likvidiran, 21. maja na terasi lokala “Palata” u podgoričkom naselju Stari aerodrom, otkazao je usluge obezbjeđenja i na sastanak sa novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović otišao je bez pratnje.

>>>U Podgorici ubijen Miodrag Kruščić>>>

Istražitelji su, kako piše Pobjeda, došli do saznanja da je Kruščić nekoliko mjeseci ranije angažovao dvojicu momaka kao obezbjeđenje jer se pribojavao da mu je ugrožen život zbog druženja i bliskosti sa ljudima iz “škaljarskog” klana.

Prema podacima Pobjede, Kruščiću je sugerisano iz policije da mu je ozbiljno ugrožena sigurnost, u jeku rata “kavačkog” i “škaljarskog” klana koji je uzrokovao desetine žrtva. Za sada nije poznato zbog čega je na ugovoreni sastanak Kruščić ipak otišao bez uobičajene pratnje. Takođe, iz istrage nije bilo moguće dobiti informaciju da li su ljudi koji su bili zaduženi za Kruščićevu sigurnost saslušani. Nepobitno je, smatraju uključeni u istragu, da bi njihovi iskazi mogli biti značajni za istragu ili bar njen dalji tok.

Prije svega, moglo bi se doći do konkretnih saznanja zbog čega su angažovani, da li je bilo nekih direktnih prijetnji i od koga, kao i koliko su obezbjeđivali Kruščića i zbog čega nijesu bili u njegovoj blizini kobnog dana. Prema saznanjima Pobjede, istražitelji prikupljaju dokaze u rasvjetljavanju ovog zločina i uskoro očekuju značajne pomake.

Nezvanično, inspektori već imaju određene tragove koji ih vode do osumnjičenih i u toku su vještačenja za koja vjeruju da će potvrditi njihove sumnje. Kako je Pobjedi ranije saopšteno iz više izvora bliskih istrazi, postoji niz operativnih saznanja o brutalnoj likvidaciji Kruščića.

<<<Pokrenut postupak: Kako se snimak ubistva Kruščića pojavio u javnost<<<

Kruščić je bio blizak sa “škaljarcima”, pa su inspektori na samom startu osnovano sumnjali odakle je mogla stići narudžba za smrtonosne projektile.

<<<Inspektori saslušani zbog objavljivanja snimka ubistva Kruščića<<<

Ubica je Kruščiću prišao s leđa, iz obližnjeg portuna. Jovanović je vidjela maskiranog ubicu i upozorila Kruščića, a on je krenuo da bježi. Napravio je svega nekoliko koraka, a ubica je iz “gloka” ispalio više projektila u njega.

<<<Objavljena fotografija ubice Miodraga Kruščića<<<

<<<Šta je do sada poznato o ubistvu Miodraga Kruščića<<<

Utvrđeno je da je likvidator imao najmanje dva pomagača: osobu koja ga je navodila do žrtve i vozača, koji mu je omogućio bjekstvo. Nakon zločina, saučesnik i direktni egzekutor zapalili su “golf 6” kako bi prikrili tragove, a u vozilu su inspektori pronašli i dio “gloka”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Devedesete
Gost
Devedesete

Lako je ugrozit zrtvu i biti,, mafija”iz zbunja,sa maskom, pod dejstvom droge vjerovatno, vidi se strah u nogama kad puca a iza maske pusy smok, smatram da je pokojni Migi uperio telefon ka ubici da bi se isti predomislio i gas a da ne pricam da je cuo skljoc sljoc utoku. Bede zaludu im pare kad su jajare.

Evrops
Gost
Evrops

POLICIJA MORA DA ĆUTI
TUZIOCI MORAJU DA ĆUTE
SUDIJE MORAJU DA ĆUTE
ADVOKATI SU LOPOVI I PROFITERI
DRZAVA MORA DA ĆUTI.
OVA MAFIJA NE PRAŠTA

O idolima
Gost
O idolima

Svaka ti cast pravi komentar. MAFIJA NE PRASTA.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Niko nema pravo da oduzme drugome zivot , Svako ubistvo treba osuditi na 40 godina zatvora pa ce se mnogi dobr zamisliti prije nego se dofate oruzja Kaznena politika sudstva je vema doprinjela ovom strahivotom streljanju po crnogorskim ulicama .

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Kad je moja generacija radila u Miliciji svi povratnici kriminalci u 23 sata bili kuci do daljnjeg .

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Sve bezbjedonosno interesantne osobe policija svakodnevnim pozivanjem na saslusanje i stajanje u hodniku pa tako jedno mjesec dana onda ce napustiti Crnu Goru jer mu je dosta ponizavanja Svaki dan po 8 sati samo neka stoje u hodnik Policije i neka ceka informativni razgovor

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

Jes,kad nebi pola njih radilo s “policijom” drogu i kamate.

O idolima
Gost
O idolima

Puno gledas klipove po ju tubu

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Reč je o kontroli, odnosno osoba koja u bazi uz svoje ime ima „Nik“ privodi se u najbližu stanicu policije, praktično bez posebnog obrazloženja. Kontrola može trajati do četiri sata, posle čega se onaj ko se proverava pušta na slobodu, osim ukoliko se ne utvrdi da je učinio neko krivično delo ili da policija za njim već traga. Automobil u… Više »

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Akcija „Nik“ ranije je primenjivana u nekim evropskim zemljama i dala je odlične rezultate

kon
Gost
kon

a nekad swi zajedno u dr brajer, prave se kombinacjje…. osmani je bio mala maca…. a sad se rokaju

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Što veli FBI?

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

kakvi migi i obezbedjenje bio je kao djevojcica …nepamatan kad je usao u ovaj posao sa skaljarima …ukrali su 300 kg kokaina i. jedni i drugi imaju odakle da placaju ubistva…..upozorili su ih bombom i dalje je nastavio da radi ….pustite ga da pociva u miru

Montenegrinio
Gost
Montenegrinio

Nije on nepametan nemoj da vrijedjas dobrog i postenog momka, no ti je ovo kad se indijanci dohvate para i postanu kriminalci visokog nivoa a sve nivoe koji idu odozdo prema vrhu su preskocili. E kad se to desi onda ubiju Migija nesretnog. Ovo pravi mangup nikad uradio nebi ali iz prilozenog evo gospoda iz Kotorskih sela rade. Zakuvali ga… Više »

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

nista ga nisam vrijedjao cak sam ga poznavao i bavio se kafanom kao i on …i bio gost u njegovim lokalima …nije bio cvecka zbog prirode posla je bio u komunikaciji sa svakakvom bagrom i koliko sam ga dobro znao reci cu ti da je bio kum sa nekim od kvartasa …pare za bigl su dali skaljari i njima bliski… Više »

Evrops
Gost
Evrops

Sve je to neśto čudno.Imati milionski
Objekat policija ćuti drzava ćuti.
Da je drzava pokrenula odakle novac
Nebi bilo ovih likvidacija.
Sve najbolje i najluksuznije lojale oni drze

Moze
Gost
Moze

A sto da rade kad je sve papirima pokriveno. Nije diskoteka nikog ubila no prestavnik kavcana iz Pg.

100%
Gost
100%

Je li moguce da je trebalo 3 mjeseca da se utvrdi ovo? Pa da je neko nekoga ispitivao dnevno po pola recenice utvrdio bi ovo sto je navedeno davno. Za 150 godina ce saznati ko je ubica sigurno

Send this to a friend