Hronika

Novi detalji: Sara Vidak nasrnula i na policajca?

Sara Vidak

U iskazima dva očevica incidenta u kotorskom Sudu za prekršaje koji se dogodio 14. avgusta, kada je Beograđanka Sara Vidak (20), navodno, napala sutkinju tog suda Jelenu Stanišić, predočeni su novi momenti pomenutog događaja, nezvanično saznanju Dnevne novine.

Naime, oni su na saslušanju pred nadležnim tužiocem kazali da je Vidak nakon predmetnog incidenta, navodno, nasrnula na službenika policije koji je prisustvovao svemu, te da ga je navodno više puta udarila rukama u predjelu lica. Inače, Osnovni sud u Kotoru juče je navodno odbio zahtjev za jemstvo, koje je u iznosu od 10.000 eura podnio jedan od branilaca Sare Vidak, kako bi se ona branila sa slobode.

<<<Odbijeno jemstvo, Sara čeka suđenje u pritvoru<<<

Iskazi ovih očevidaca i ostalih svjedoka biće cijenjeni pred sutkinjom Osnovnog suda u Kotoru Momirkom Tešić. Suđenje Sari Vidak, koja se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zakazano je za naredni petak, 31. avgust u 10 sati. Vidak se trenutno nalazi u pritvoru, što je dodatno pokrenulo srbijanske medije da gotovo svakodnevno objavljuju tekstove podrške okrivljenoj Vidak, a s druge strane napadaju Crnu Goru i njene institucije, navodeći da joj uništavaju život, te da je posrijedi “etničko hapšenje”.

Za djelo za koje je Vidak optužena zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Podsjetimo, sutkinja Stanišić je fizički napadnuta 14. avgusta nakon što je momku Sare Vidak, Stevanu Prpi, izrekla prekršajnu kaznu. Vidak je, navodno, odmah u pisarnici rekla da joj je “pandur rekao da dođe” da su strani državljani, da napuštaju Crnu Goru za četiri dana i da se “postupak hitno završi”.

Nije prihvatila objašnjenje sutkinje, već je zalupila vrata i izašla. Nešto kasnije, sutkinja Stanišić je zakazala suđenje za 12 sati. Prpa je priznao da je napravio prekršaj i kažnjen je novčano 90 eura. Rečeno mu je da može da plati dvije trećine tog iznosa i troškove postupka ukoliko se stranke odreknu prava žalbe. Izdata je potvrda, uručeno rješenje, vraćena mu dokumenta i rečeno mu da je slobodan.

<<<Sara Vidak zadovoljna tretmanom u Spužu, poručila da slučaj nije etnički motivisan<<<

Sutkinja je ostala u kancelariji, a onda se čula galama u hodniku koja se pojačavala. Stanišić je, kako kaže izvor Dnevnih novina, izašla na vrata kancelarije i pitala u čemu je problem. Obratila joj se starija žena, majka Sare Vidak riječima: “Sram te bilo, nećeš da nas saslušaš, hoćeš da nas diskriminišeš, hoćemo žalbu..” na što im je sutkinja kazala da žalbu mogu predati u pisarnici, da je postupak završen, da nema potrebe bilo koga da saslušava jer one nijesu stranke u postupku. Čak i da su bile stranke u postupku nije bilo potrebe za saslušanjem, jer je okrivljeni priznao prekršaj.

Dok je objašnjavala, prišla joj je Vidak, udarila je po desnoj ruci, a potom je počela da je zavrće. Nakon toga, sutkinja je završila u Hitnoj pomoći, a Sara Vidak u pritvoru. Međutim, Vidak tvrdi da je sudija nju najprije verbalno i fizički napala, a kada je, navodno, shvatila šta je uradila optužila je djevojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

322 Komentara na "Novi detalji: Sara Vidak nasrnula i na policajca?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend