Hronika

Novi incident u UIKS-u: Zatvorenika prebila četvorica cimera

Zatvorenik Radoman Beriša pretučen je prije tri dana u spuškom zatvoru. Prema saznanjima Dana, njega su pretukla četvorica osuđenika. Iako porodica Beriša ima saznanja da je tada zadobio prelom noge, kao i više podliva od kojih mu je jedno oko zatvoreno, iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija tvrde da je on zadobio lakše tjelesne povrede.

Incident se dogodio u paviljonu A spuškog zatvora 20. oktobra, oko 12 časova. Napadači i Beriša smješteni su u istom boravku u paviljonu A. Kada je došlo do sukoba, ostali zatvorenici su pritrčali kako bi pomogli napadnutom cimeru i spriječili veće posljedice.

O tuči su odmah obavijestili komandire u zatvoru, koji su došli do mjesta sukoba i razdvojili zavađene. Beriša je odmah odveden u prostorije za ukazivanje ljekarske pomoći, a zatim i u Klinički centar Crne Gore. Nakon što mu je ukazana pomoć vraćen je u zatvor, a četvorica napadača smješteni su u posebne ćelije.

“U organizacionoj jedinici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Kazneno-popravnom domu Podgorica, u paviljonu A, došlo je do napada na zatvorenika B.R. od strane četiri zatvorenika sa kojima je smješten u istom boravku. Po prijavi napada na zatvorenika B.R., imenovanom je bez odlaganja ukazana adekvatna medicinska pomoć od strane nadležnih iz Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a i ljekara u Kliničkom centru Crne Gore, kojom prilikom su kod zatvorenika konstatovane lakše tjelesne povrede, nakon čega je lice vraćeno u KPD Podgorica”, saopšteno je Danu iz Službe za odnose s javnošću UIKS-a.

Kako su dodali, kako bi došli do svih detalja o spornom događaju, počeli su sa prikupljanjem informacija od zatvorenika o sukobu.

“Na osnovu prikupljenih podataka i obavještenja, biće pokrenut disciplinski postupak protiv četvorice zatvorenika u odnosu na koje su preduzete posebne mjere predostrožnosti (odvajanje od ostalih zatvorenika), a o navedenom događaju obaviještena je Uprava policije OB Danilovgrad radi eventualnog preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti”, saopštili su iz UIKS-a.

Sukobi u spuškom zatvoru nijesu rijetki. Ipak, u posljednje vrijeme broj tuča se smanjio, budući da je uprava zatvora pooštrila sankcije. Prije nekoliko mjeseci počeo je štrajk u jednom dijelu zatvora, kada je došlo do većih incidenata. Zatvorenici su palili dušeke, lomili inventar, pa čak se i rezali žiletima u znak protesta. Ipak, ubrzo je sve okončano, a izgrednici su kažnjeni.

11

avatar
1000
9
2
0
 
11
Herceg NoviSezamPoltronćipurKazir
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Zreba ih pustiti neka se biju, oči povadili

Sezam
Gost
Sezam

Rezali se ziletima??Boze im pomozi!!!

Poltron
Gost
Poltron

Za šta služe čuvari u ziks- u ? zatvorska ikebana ili kao kuriri dobrostojećih krimosa ?

Kazir
Gost
Kazir

Dobro je da ga nisu one kuvarice polile vrelim uljem.

Podgorics
Gost
Podgorics

Ali najjace od svega
“Palili ,rezali ziletima”aooooo
Kakvo je to obezbjedjenje kad imaju sve to?
To je oruzje…
Prelijepo

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

moraju se obrijati kretenu

Gagi
Gost
Gagi

E kome vjerovati,upravi Ziks-a koja trvdi “lakse tjelesne povrede”ili porodici koja tvrdi “slomljena noga,oko zatvoreno” i sl. Ovo je “slucaj” za “sprdnju”.

Ćosovići
Gost
Ćosovići

A čuš, Radoman a Beriša . Novocrnogorsko bratstvo sa konika?

ćipur
Gost
ćipur

povedi racuna o svome brastvu mago

Sagraile
Gost
Sagraile

Mozda su zbog imena? Ko ga nagrdi pa mu dade ime Radoman?

Procvjeta sunce
Gost
Procvjeta sunce

Ceca profulala sa ozvucenjem I zafrkla rodjendan

Send this to a friend