Hronika

U akciji “Uragan” uhapšene još četiri osobe

U toku akcije “Uragan” koju već više mjeseci sporovodi policija u cilju suzbijanja ulične prodaje droge, uhapšene su još četiri osobe dok se za jednom traga.

Uhapšeni su D.S. iz Berana, kao i Bjelopoljci, D.C, V.B. i D.Đ. dok se za O.Č. takođe iz Bijelog Polja, koji je u bjekstvu, traga.

Policijski službenici su pretresom stanova i kuća koje koriste,  pronašli oko 90 grama marihuane, sedam grama kokaina, 12 komada municije cal. 7,9 mm i ručnu bombu.

Uhapšeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Krivičnom prijavom obuhvaćen je Bjelopoljac koji je u bjekstvu.

Akcijom “Uragan” ukupno je obuhvaćeno devet osoba.

Prethodnih mjeseci uhapšeni su M.B. i S.V. iz Bijelog Polja zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i Beranac M.B. i B.F. iz Mojkovca, za koje se tužilac izjasnio da se radilo o prekršaju iz  Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

“Tokom višemjesečnog sprovođenja akcije zaplijenjeno je ukupno 6,7 kg marihuane i pet grama heroina. Zaplijenjeno je i oko sedam grama kokaina”, preciziraju iz UP.

Akcija je sprovedena u sadejstvu sa službenicima CB Bijelo Polje, CB Berane i Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje.

A.R.

 

 

Send this to a friend