Hronika

Novljani osumnjičeni za zelenašenje na slobodi

Foto: CdM

Novljani Šćepan RoganovićIlija Aleksić i Goran Pantović, koji su osumnjičeni da su davali novac na kamatu, pušteni su na slobodu, saznaje CdM.

Do sada je saslušano 12 svjedoka u Osnovnom državnom tužilaštvu Herceg Novi povodom ovog postupka. Oni tvrde da su pomenuti Novaljni pomagali drugima kada bi im se obratili za pomoć, pa čak i od nekih posuđivali novac.

<<<Svjedoci tvrde da Novljani nijesu “zelenaši”, advokat smatra da nema dokaza za optužnicu<<<

Njihov advokat, Srđan Lješković potvrdio je da su oni pušteni nakon isteka pritvora do 30 dana. On je dodao da ističe izuzetnu profesionalnost tužioca Rista Stijovića prema njegovim branjenicima, njemu kao advokatu i svjedocima.

Advokat Srđan Lješković
(privatna arhiva)

“I dalje ostajem pri svojim tvrdnjama da ne stoje navodi da su moji branjenici i Roganović davali novac na kamatu”, naglasio je Lješković.

On je ranije kazao da smatra da su svjedoci potvrdili odbranu njegovih branjenika.

Lešković je ranije kazao, na osnovu svojih saznanja, da je Albanac sa Kosova Morin Zeka, koji drži pekaru u hercegnovskom naselju Savina pored lokala koji drže Vladimir Roganović i Ilija Aleksić, namjestio hapšenje Novljanima.

 “Namjestio” hapšenje, pa nestao

Prema našim saznanjima, Zeka je boravio u Herceg Novom pod lažnim imenom – Zoran Tivčanin. Crnu Goru je napustio bez ikakvih sankcija, što je za CdM potvrdio blizak član porodice Zeke. Kako saznajemo, radnicima pekare ostaje dužan plate. Radnike nije obavijestio da zatvara pekaru, već je otišao bez riječi.

>>>Advokat pita policiju ko je Morin Zeka>>>

>>>Uprava policije tvrdi da Zeka nije namjestio hapšenje Novljanima>>>

Nakon ranijih pisanja našeg portala, Uprava policije je demantovala izjave advokata da je Zeka namjestio hapšenje Novljanima, a objašnjenje kako je Zeka pod lažnim imenom boravio duži period u Herceg Novom i slobodno napustio Crnu Goru, nije dato.

Žana Bojanić, Željka Bojanić

Send this to a friend