Hronika

Novović: Nagrada Stejt departmenta podstrek za jaču borbu protiv korupcije

Foto: VoA

Vladimir Novović, glavni specijalni tužilac Crne Gore, dobitnik je godišnje nagrade američkog Stejt departmenta za borbu protiv korupcije.

Novoviću je, kako je saopšteno iz Stejt departmenta, priznanje dodijeljeno zbog “hrabrosti u gonjenju pojedinaca optuženih za učešće u kompleksnim kriminalnim šemama velikog obima u Crnoj Gori”.

Novović je u izjavi za Glas Amerike rekao da mu je “ukazana velika čast” dodjelom nagrade, a “pogotovo zbog činjenice što nagradu dodjeljuje država koja je sinonim za demokratiju i vladavinu prava”.

“Nagrada koju je ispred Stejt Departmenta dodijelio državni sekretar g. Blinken za mene predstavlja veliku motivaciju i podstrek, ali istovremeno i obavezu da borbu protiv visoke korupcije nastavim još snažnije. U ovoj nagradi utkani su i određeni tužioci u Specijalnom državnom tužilaštvu i službenici Specijalnog policijskog odjeljenja koji su marljivo, hrabro i posvećeno radili na najsloženijim predmetima”, rekao je Novović za Glas Amerike.

Njemu i laureatima iz još 10 zemalja na svečanosti u Vašingtonu priznanje “Šampioni borbe protiv korupcije” uručio je Entoni Blinken, američki državni sekretar.

“Naslijedio je neefikasnu instituciju u zemlji čiji stanovnici su bili razočarani zbog svakodnevnih zloupotreba. Sprovodeći istrage protiv korumpiranih sudija, zvaničnika za nacionalnu bezbjednost i policije, Vladimir je pokazao da čak i najmoćniji ljudi nisu iznad zakona. Otkako je preuzeo dužnost, povjerenje javnosti u kancelariju za borbi protiv korupcije se udvostručilo”, kazao je Blinken na ceremoniji.

Ova nagrada prvi put je dodeljena u februaru 2021, a administracija predsjednika SAD Džoa Bajdena uvela ju je kako bi demonstrirala posvećenost borbi protiv korupcije.

Nagrada se dodjeljuje kao “izraz priznanja pojedincima koji su pokazali vođstvo, hrabrost i uticaj u sprečavanju, razotkrivanju i borbi protiv korupcije”, navodi se u Stejt departmenta.

10

avatar
1000
8
2
0
 
10
StavAlan FordPredsjedkHogarBlok V
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alan Ford
Gost
Alan Ford

Prihvatiću da je borac protiv korupcije, kada osim DPS-ovaca, budu uhapšeni Dritan i njegova klika, DF-ovi jahtaši i svi njima slični.

Stav
Gost
Stav

Df je uhapšen gradonačelnik Budve, a od Ura šef poreske uprave

Predsjedk
Gost
Predsjedk

Znaci americki covjek.

Blok V
Gost
Blok V

Makar neko da radi svoj posao kako treba

Tuga
Gost
Tuga

Ne bori se protiv korupcije. Samo hapsinanje zbog naslova u službi ružnog cg informera.

Nagrade bez rezultata su pokazatelj marketinga. Ne unaprjeđenja institucije i struke.

Rade
Gost
Rade

Svaka nagrada ima znacenje vrijednost i necemu sluzi.amerika primjecuje rezultate rsda ovog specijalnog tuzioca i nasla je za potrebno da ga nagradi.nase institucije i uticajni pojedinci naravno i gradani isto to vide ili bi mogli da vide ali niko da reaguje nekom podstrekavajucom nagradom za jos bolji rad.ovo je nacin da se odvoji zito od kukolja i istakne ko vredi.uradimo… Više »

Hogar
Gost
Hogar

Ne baš,često se nagrađuje lojalnost a nekad se nagradom lojalnost kupuje,nevezano za ostvarenja.
E sad,Ameri mnogo petljaju,to nije tajna..ko je u liniji sa njihovim interesima,biće nagrađen i pomognut..dok god je koristan.Misterija je kako im se interesi poklapaju sa ruskim,bar ođe na Balkan..ili je to samo privid,sticaj okolnosti,taktika.

Stav
Gost
Stav

Mora da sa cijeni ozbiljni rad, narod očekuje još

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Sve pohvale, ozbiljan rad

Podgorica
Gost
Podgorica

Tako je, ali će vas ovi iz CG napadati, prvo će napadati i tražiti smjenu Šukovića a onda, pokušati i vas. To će im trže ići zbog zapada, ali ko god dobro radi svoj posao, taj smeta svskom Balkanskom sistemu.
Jer kako mirno da se krade ako postoji nezavisni policajac, nezavisni tužioc, suduja…

Send this to a friend