Hronika

Na sljedećim dionicama: Od 1. jula zabrana saobraćaja od 17 do 22 časa za teretna vozila mase veće od 7,5 tona

Ilustracija

Od 1. jula do 1. septembra 2022. godine na određenim dionicama biće privremeno zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, saopšteno je iz Uprave policije.

“Saobraćaj se za ovu vrstu vozila zabranjuje svakog dana u vremenskom periodu od 17:00 do 22:00 časova na djelovima magistralnih puteva:
M-2, Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto-put),
M-2, Podgorica – Sotonići – Petrovac,
M-2 i M-2.4, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin,
M-2.3, Podgorica – Cetinje – Budva”, navode iz policije.

Naime, usljed očekivane pojačane frekvencije saobraćaja u narednom periodu na pojedinim putnim pravcima u Crnoj Gori i postojanja mogućnosti za njegovim otežanim odvijanjem, u cilju stvaranja neophodnih preduslova za nesmetan promet i saobraćaj ljudi, vozila i roba, zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, u periodu od 1. jula do 1. septembra 2022. godine na pomenutim djelovima magistralnih puteva.

“Ova odredba se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu”, saopšteno je iz policije.

Takođe, zabrana saobraćaja teretnih vozila na dionici iz tačke 2 ne odnosi se ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu mag.puta M-2 od graničnog prelaza Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
VozacMiso
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miso
Gost
Miso

Trebalo bi od 12 a ne da SE ne moze putem od slepera

Vozac
Gost
Vozac

Trebalo bi upravu si,neka vozaci sto manje budu kuci sa porodicom da bi pojedinci se vozikali bez potrebe.Trebaju vozaci da stanu sa voznjom pa kad Bude falilo u marketima artikala onda bi svatili od koga zavisite

Send this to a friend