Hronika

Od dva pripadnika kriminalne grupe iz Kotora oduzeti uređaji za snimanje, telefoni i vozilo

Ilustracija

Barska policija je od dvije bezbjednosno interesantne osobe, pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, S.B. i N.S, oduzela uređaj za
skladištenje video materijala, dva mobilna telefona koje su oni koristili za snimanje i čuvanje materijala i vozilo, saopšteno je iz Uprave policije. Nije saopšteno da li su ove dvije osobe uhapšene.

“Službenici CB Bar su, u cilju sprječavanja eskalacije sukoba zaraćenih kriminalnih grupa na području Opštine Bar, kao i izvršenja teških krivičnih dijela, kontrolisali dvije bezbjednosno interesantne osobe iz Kotora i od njih oduzela dva mobilna telefona sa instaliranim programskim aplikacijama za međusobnu komunikaciju kao i komunikaciju sa drugim povezanim licima. Nakon toga pribavljena je naredba od nadležnog suda na osnovu koje je obavljen pretres vozila koje su koristili S.B. i N.S. Tada je u prtljažniku pronađen tzv. štek u kojem se nalazio elektronski uređaj za skladištenje snimljenog video materijala sa pripadajućim ruterom koji je povezan sa internetom u cilju emitovanja i daljinskog očitavanja snimaka. Daljim pregledom ustanovljeno da je ovaj uređaj kablovski povezan sa dvije kamere visoke rezolucije koje su bile sakrivene u krovnim nosačima kofer tregera koje su snimale prednju i zadnju regiju vozila”, navode u Upravi policije..

Svi oduzeti predmeti će se vještačiti, dok je o ovom događaju obaviješten je nadležni tužilac radi kvalifikacije ovog događaja.

3 Komentara na "Od dva pripadnika kriminalne grupe iz Kotora oduzeti uređaji za snimanje, telefoni i vozilo"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend