Hronika

Od Nikšićanina oduzeta eksplozivna naprava, oružje, dva Golfa V, ne zna se je li uhapšen

Postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, policija je danas pretresale objekte koje koriste bezbjednosno interesantne osobe J.P. (30) i N.B. (28), obojica  iz Nikšića. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija, koje se nalaze u naselju Žirovnica u Nikšiću, koje koristi J.P, policija je pronašla i oduzela više stvari i predmeta koji su povezani sa pripremanjem izvršenja najtežih krivičnih.

Foto: Uprava policije

“Tom prilikom pronađena je improvizovana eksplozivna naprava, velike razorne moći, antena za prijem signala, magnet namijenjen za fiksiranje naprave na vozilo i daljinskog upravljača namijenjenog za aktivaciju eksplozivne naprave, kao i dva trakera marke Tristar”, saopšteno je iz Uprave policije.

Pored toga zaplijejnjana je automatska puška marke “Zastava” model M70, cal. 7.62 mm, sa okvirom, pištolj marke CZ model M70, sa uništenim fabričkim brojem, cal. 7,65 mm, sa tri okvira i odgovarajućim prigušivačem za oružje, 136 komada municije različitog kalibra, od čega 128 komada puščane municije i osam komada pištoljske municije, dva zaštitna kombinezona i dva para zaštitinih rukavica, dva vozila marke VW model Golf V podgoričkih registarskih oznaka, sa izmjenjenim bravama za paljenje vozila. Utvrđeno je da su ta vozila ukradena na području Podgorice u noći 25/26. avgusta 2018. godine, gasni pištolj nepoznate marke, pancirni prsluk i dva bajoneta.

Foto: Uprava policije

“O događaju su obaviješteni dežurni tužioci u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, u saradnji sa kojima će se preduzimati dalje službene mjere i radnje”, zaključuju u Upravi policije.

Iz Policije nije saopšteno da li je J.P. uhapšen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend