Hronika

Od početka avgusta pet osoba poginulo na crnogorskim putevima

Foto: TVCG/BAR info

Od početka avgusta u Crnoj Gori je pet osoba izgubilo život u saobraćajnim nesrećama. Juče su nastradale tri, a prekjuče dvije osobe na crnogorskim putevima.

<<<U saobraćajnoj nesreći kod Sozine poginule dvije osobe<<<

<<<Poginuo pješak u Herceg Novom<<<

<<<Nesreća na putu Šavnik-Žabljak, poginula jedna osoba<<<

<<<Mladić poginuo u nesreći u Nikšiću<<<

Vještak saobraćajne struke Milenko Čabarkapa komentarišući broj žrtava u nesrećama na putevima istakao je da se greške na putevima dešavaju i kada je pojačan saobraćaj, kakav je ljeti i kada su svi na većem iskušenju.

“Saobraćajne nesreće, koje su u prethodna dva dana odnijele pet života, su prouzrokovane većom gustinom saobraćaja koji donosi i veće izazove na putevima, izazvane umorom vozača, visokim temperaturama. Najčešći faktor koji prouzrokuje nesreće je velika brzina”, rekao je za Pobjedu vještak Čabarkapa.

On je naglasio i činjenicu da statistika pokazuje da se generalno veći broj saobraćajnih nesreća dešava ljeti nego zimi.

Čabarkapa je podsjetio da je Crna Gora smanjila broj smrtno stradalih za pedeset odsto za deset godina.

“Crna Gora je prepolovila broj poginulih u odnosu na 2007. godinu kada je na crnogorskim putevima život izgubilo 122 osobe, dok je u prošloj godini stradalo 65 osoba. Za zadnjih deset godina Crna Gora je imala mnogo bolji efekat u smanjenju broja poginulih nego što je to u zemljama Evropske unije. Smatram da treba istrajati na ovom pristupu kakav je bio zadnjih godina, treba strateški upravljati i to može da donese nove bolje rezultate”, zaključio je on.

Vještak saobraćajne struke Vladeta Radović ocjenjuje da su najčešći uzroci nezgoda na putevima brza vožnja i nepoštovanje saobraćajnih propisa.

Svim učesnicima u saobraćaju on savjetuje da brzinu prilagode uslovima na putu, da poštuju propise, a da se duža putovanja pogotovo u ljetnjem periodu planiraju u ranim ili kasnim večernjim satima, i da se prave kraće i češće pauze.

“Glavni uzrok je sila koja je tog trenutka proizvedena. A ta sila je posljedica mase i brzine vozila koje se kreće. Taj element je prisutan jer se neko ne pridržava propisa. Moj savjet je da imaju osnovno na umu da čuvaju sebe, ali i druge od sebe. To znači da prilagode voži uslovima na putu, da ne proizvedu štetu ni sebi ni drugima”, poručio je Radović.

U izvještaju o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Crnoj Gori za 2018. godinu se navodi da je tokom 2018. godine smanjen broj smrtno stradalih za 23,8 odsto, broj teže povrijeđenih za 9,5 odsto, a broj lakše povrijeđeniha za oko dva odsto u odnosu na godinu ranije.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
nas gradSurova realnostPodgoricanVanzemaljacPGcrnogorac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nas grad
Gost
nas grad

ove godine sam makar 10 puta vozilo do mora prema Budvi i prema Petrovcu ni jednom oba pravca nijesam sreo patrolu …ako se povecava broj udesa pojacajte i kontrole petoduplo ako treba

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Ne mogu riješit problem parkinga u bul.Džodža Vašingtona i Ivana Crnojevića a ne što složenije…

Podgorican
Gost
Podgorican

Za ove sto poginuo na nesrece itd greota belika

VanzemaljacPG
Gost
VanzemaljacPG

Kako se nece desavati kad imamo policiju koja stoji na barutanu i kod CT dje ogranocenje 50 i pisu kaznu na voznju od 60na sat, zadnjih 180 godina.. Ajmo malo kreativnosti ministre, nije tesko postici bolje rezultate od ovih jada

crnogorac
Gost
crnogorac

Može li se montirat još koji ležeći na putevima?

cetinje
Gost
cetinje

Desavaju se nesrece i desavat ce se,to je saobracaj,sto se tice policije na putevima,rade ali SELEKTIVNO.Policajci zecani kaznjavaju po svom arsinu i toliko su “skolovani”da su zastida za sluzbu,ali im je udobno na Cetinju,lezi lebe da te jedem.Treba ih poslati malo u “civilizaciju”na Kulu,Rozaj i po tih zabacenih krajeva da stave mozak u vinklo,a ne se “koce”kao nevarene noge.

Gvapo34
Gost
Gvapo34

Nasa putna infrastruktura je mala za ovoliki promet vozila!

Send this to a friend