Hronika AKCENAT NA BEZBJEDNOSNO INTERESANTNIM OSOBAMA

Od početka godine 83 pretresa na Cetinju

Foto: Cetinjski list

U periodu od januara do avgusta ove godine cetinjska policija izvršila je 83 pretresa i oduzela oružje, municiju i eksplozivne naprave. Akcenat je bio na bezbjednosno interesantnim osobama, kazao je u intervjuu za RTV Cetinje komandir Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Aleksandar Džaković, sumirajući rezultate ovogodišnjeg rada.

Kako ističe Džaković, od prilikom 23 od tih 83 pretresa su pronađeni oružje, municija i minsko-eksplozivna sredstva.

U navedenom periodu, policija je na teritoriji prijestonice kontrolisala 1.975 bezbjednosno interesantnih osoba sa područja Podgorice, Nikšića, Budve i sa Cetinja, i sankcionisala 131.

Od januara do avgusta oduzeli su 64 komada vatrenog oružja, 38 komada ostalog oružja, 2.545 komada metaka raznog kalibra, jedna improvizovana bomba, dva kilograma baruta i 19 komada detonirajućih kapisli.

“Ono što je jako važno je da je podnijeto osam krivičnih prijava zbog nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih materija, te obuhvaćeno 10 lica, od kojih su četiri bezbjednosno interesantna lica. Ukupno je izdato šest naloga protiv šest lica, od kojih su dva bezbjednosno interesantna lica. Takođe, devet predmeta se nalazi u postupku, koji su proslijeđeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju i nakon izvršenih potrebnih vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu ono će se izjasniti o kvalifikaciji djela”, kazao je Džaković.

On je podsjetio i da su službenici cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti, u saradnji sa kolegama iz drugih sektora Uprave policije u kratkom roku rasvijetlili ubistvo sugrađanina Bogdana Milića, te pronašli predmete, oružje i stvari koji su korišćeni za izvršenje ubistva.

Džaković je najavio da će cetinjska policija i u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima, a posebnu zahvlanost za, uspješnu  saradnju uputio je Osnovnom državnom tužilaštvu i Osnovnom sudu na Cetinju.

Send this to a friend