Hronika Uprava policije

Od početka godine na crnogorskim drumovima poginula 41 osoba

Od početka godine na crnogorskim drumovima poginuo je 41 učesnik u saobraćaju, saopštili su danas iz Uprave policije, ističući da su u prethodnim godinama učinili značajne korake na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja.

<<<Oprezno vozite, životi naše djece nemaju cijenu<<<

Iz Uprave policije su, povodom 17. novembra Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, ukazali da je krajem 90-ih godina, na godišnjem nivou evidentirano i do 180 poginulih učesnika u saobraćaju, da bi tokom 2000-tih taj broj bio sveden na oko 120.

“U prethodnih 10 godina prosječan broj smrtno stradalih lica u saobraćajnim nezgodama je bio 60 na godišnjem nivou”, navode u policiji.

Međutim, to, kako kažu, nije nešto čime mogu i smiju biti zadovoljni i njihov stalni zadatak mora biti dalje unaprjeđenje stanja u toj oblasti.

“To namjeravamo postići na sljedeće načine: realizacijom mjera i aktivnosti predviđenih programom poboljšanja bezbjednosti drumskog saobraćaja za period 2020 – 2022, kao i realizacijom aktivnosti predviđenih Akcionim planom za realizaciju naprijed pomenutog programa; realizacijom aktivnosti predviđenih godišnjim planom rada Sektora policije opšte nadležnosti za 2020. godinu u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja; realizacijom Plana kampanja i medijskih nastupa za 2020. godinu; kroz preventivno i proaktivno djelovanje saobraćajne policije sa ciljem sprečavanja krivičnih djela i prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja”, nabrajaju u Upravi policije.

Kako dodaju, stanje će unaprjeđivati i kroz povećanje stepena zaštite i pružanje pomoći rizičnim grupama, za vrijeme njihovog učešća u saobraćaju, sa težištem na motocikliste, pješake i bicikliste, kao i djecu, starije i osobe sa invaliditetom, kao i pojačanim kontrolama saobraćaja na nacionalnom nivou, kada su u pitanju saobraćajni prekršaji u vezi sa prekoračenjem brzine, upotrebom alkohola i droga, korišćenjem sigurnosnih pojaseva, upotrebom mobilnog telefona u toku vožnje, tehničkom ispravnošću vozila…

Policija će pojačanim preventivno – edukativnim aktivnostima, sa težištem na školskoj populaciji, davati značajan doprinos u podizanju svijesti i sticanju novih znanja u vezi sa bezbjednošću saobraćaja kako kod mladih, tako i kod odraslih.

“Koristimo ovu priliku da još jednom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da odgovornim odnosnom prvenstveno prema sebi, svojoj porodici i prijateljima doprinesu ličnoj i opštoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda na našim putevima”, poručuju iz Uprave policije.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
EmifreemanNjegosPjerObjektivno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emi
Gost
Emi

Mi smo narod za ispitivanje. U svemu nadjemo krivca na drugoj strani osim nas samih.
AKO JA SVOJ ZIVOT NE CENIM, KAKO ONAJ DRUGI DA NE SACUVA.
A na kraju, trenutak nepaznje I splet losih okolnosti I prst sudbine.
Kako se vozi I malo se gine.

freeman
Gost
freeman

Policija je ta koja specava pogibiju na drumovima, a ne zdrav razum, kultura I odgovorna voznja svakog pojedinca, hahaaha . Nazalost ovo drugo ce jos stotinama godina biti na niskom nivou a ovo prvo jos milionima godina.

Njegos
Gost
Njegos

PREDLOG POLICIJI CRNE GORE!!!!
24 CASNU SAOBRACAJNU KONTROLU U SVIM CENTRIMA “IZNENADA BEZ PRISUSTVA TV NOVINA” NIJE POLICIJA PA NI PUT ZA SVAKU OSOBU ODGOVORNA” BMW JE DOBRO AUTO ALI NIJE 🚁🛸

Pjer
Gost
Pjer

Glede kako se ponasamo
I nije mnogo

Objektivno
Gost
Objektivno

Na žalost, ovo moramo smatrati dobrim. Do kraja godine manje od 50 mrtvih u saobraćaju, a prethodnih godina oko 70. Da je sreće, ne bi niko poginuo, ali tako je kako je. Auto škole đecu spremaju za polaganje, umjesto za saobraćaj, ne kažu im ništa o potrebnom rastojanju, značaju žmigavca, ni o zakonskim posljedicama prebrze vožnje. Zato ne može biti… Više »

Send this to a friend