Hronika

Odloženo suđenje DF- ovcima zbog napada na poslanike DPS-a

Foto: Arhiva DN

Suđenje članovima DF-a  Milutinu Đukanoviću, Marini Jočić, Milanu Kneževiću i Branku Raduloviću zbog incidenta koji se 15. februara dogodio u holu Skupštine kada su optuženi da su fizički napali poslanike DPS-a odloženo je, saznaje CdM.

<<< Psovke u holu Skupštine, Branko hvata Boba za vrat <<<

Sudija podgoričkog Osnovnog suda odgodila je suđenje za 27. novembar jer se na današnjem pretresu nijesu pojavili optuženi Branko Radulović i Marina Jočić. Takođe, ni oštećeni poslanici DPS-a nijesu došli na zakazani pretres jer su, kako saznajemo, na zasijedanju Skupštine na Cetinju.

Poslanici DF-a terete se da su u februaru fizički napali poslanike DPS-a Miodraga VukovićaLuiđa ŠkreljuAleksandru Vuković i Miodraga Radunovića.

Jedan od optuženih, Milutin Đukanović kazao je novinarima ispred suda da za prekršaje odgovaraju krivično što, kako kaže  i ne čudi jer su poslanici DF-a progonjeni.

“Bili ste svjedoci u prethodnom periodu da su ljudi bliski vlasti izazivali teške incidente i napadali fizicki poslanike DF-a a samo su odgovarali prekršajno. Ovdje se priča o nekoj organizovanoj grupi, planu da se nasrne na poslanike DPS-a što potpuno nije tačno. Radilo se o klasičnom verbalnom deliktu izazvanom s razlogom jer Skupština je tog dana prekršila Ustav i sve zakone”, kazao je on.

Nezakonito ukidanje imuniteta njihovim poslanicima, ističe Đukanović, izazvalo je zadovoljstvo u redovima DPS-a  zbog čega su, kaže “reagovali kako su reagovali”.

“Skupština je nezakonito ukinula imunitete našim poslanicima, a poslanici DPS-a su se osjećali vrlo srećno i zadovoljno. To njihovo zadovoljstvo nismo mogli da posmatramo mirno- reagovali smo kako smo reagovali”, kazao je on.

Ža. Bojanić A.Rahović

Send this to a friend