Hronika

Uz jako obezbjeđenje Kašćelan doveden u Sud, suđenje odloženo za 15. mart

foto: CdM

Suđenje jednom od navodnih vođa kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu odloženo je za 15. mart, kako bi se pripremila odbrana.

foto: CdM

Suđenje je trebalo da počne jutros, kada je Kašćelan stigao u Viši sud, a njegov dolazak obezbjeđivale su jake policijske snage.

foto: CdM

Kašćelan je uhapšen 12. decembra prošle godine u Pragu, po međunarodnoj potjernici, koju je raspisao podgorički Interpol u februaru 2017. godine zbog više teških krivičnih djela. Prošle nedjelje izručen je Crnoj Gori.

foto: CdM

<<<Kašćelan izručen Crnoj Gori<<<

Kako se navodi u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, Kašćelan se tereti da je krajem maja 2010. u Kotoru, Tivtu i Budvi organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti, kao i da je organizovao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu.

Kašćelan je potraživan zbog sumnje da je u Prčanju 2010. godine sa umišljajem pokušao da ubije Igora Markovića. Kašćelan i Marković pucali su jedan na drugoga na parkingu i putu vile “Marija”. Presudom iz 2014. godine Kašćelan je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Markovića i nedozvoljenog držanja oružja, dok je Marković osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Kašćelana i nedozvoljenog držanja oružja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
russ
Gost
russ

…što ste ga dovodili onda…?

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

ovi specijalci izgledaju bas top🍺

Pol
Gost
Pol

Ne morate ga odje cuvati.Ne moze Vickovic do suda dobaciti jaje

Misko
Gost
Misko

Da se primijetiti da ovi nasi policajci i dalje imaju kalasnjikove,a zemlja u NATO,nezgrapne za upotrebu u gradskim uslovima,eno ih ka glineni golubovi,e koga oni odbranili najade mu……..hahahahahahahaha……

Ajaj
Gost
Ajaj

Nemaju kalasnjikove! I da imaju kakve veze ima! Mada stucnjak si ti pa sve vidis i sve znas!

Kraj očiju....
Gost
Kraj očiju....

A đe ti vidiš kalašnjikov, kokošnjikov moj… no aj polako “vozi miško”

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Mafijasko privatna drzava! pogledaj koliko mafija a nema nas 600hiljada a nista se ne rjesava sto je i svima jasno zbog cega.

18+
Gost
18+

Eto jedino ti nemas rodjaka kriminalca.

Mirac
Gost
Mirac

Ovoliko ni Putin ovezbjedjenja nema sto je ovo ovaj je bitniji on Mila.

Send this to a friend