Hronika

OEBS će podržati borbu Uprave policije protiv svih vrsta kriminala

Misija Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Crnoj Gori i dalje će podržavati Upravu policije u sprovođenju projekata od značaja za razvoj kapaciteta i borbu protiv svih vidova kriminala, kazala je danas šefica te Misije Mariz Davije, tokom sastanka sa direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem. 

Veljović i Davije su, kako je saopšteno iz Uprave policije, razgovarali o dosadašnjoj saradnji, koja traje dugi niz godina, ocijenivši da je u bezbjednosnoj i drugim oblastima bila uspješna i sa konkretnim rezultatima, te da se odvijala na prinicipu profesionalnog i partnerskog odnosa.

“Misija OEBS-a je prethodnih godina pružala podršku crnogorskoj policiji u jačanju kapaciteta u borbi protiv kriminala”, podsjetio je Veljović, te zahvalio ambasadorki.

Sagovornici su razmotrili i prioritete buduće saradnje.

“Akcenat je stavljen na doedukaciju i razmjenu iskustava iz oblasti borbe protiv kriminala, a posebno visokotehnološkog, kao i nabavku savremene tehnološke opreme, koju će koristiti kriminalistička policija u metodama otkrivanja i dokazivanja krivičnih djela i Forenzički centar prilikom vještačenja prikupljenih dokaza”, navode u UP.

Dogovoreno je da se organizuju tematske radionice i seminari namijenjeni policijskim službenicima, uz konkretne inicijative za realizaciju zajedničkih projekata u obostranom interesu.

“Uprava policije će i dalje biti pouzdan partner profesionalne saradnje OEBS-u i svim drugim međunarodnim organizacijama koje za cilj imaju jačanje međunarodne saradnje u borbi protiv savremenih bezbjednosnih izazova”, poručio je Veljović.

1 Komentar na "OEBS će podržati borbu Uprave policije protiv svih vrsta kriminala"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend