Hronika

Okončana istraga: Protiv kontroverznog Radulovića podignuta optužnica

Radulović

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podiglo je optužnicu protiv kontroverznog biznismena Ranka Radulovića (57) iz Nikšića jer je policija pretresom kod njega u oktobru prošle godine pronašla oružje.

Njemu je odlukom Osnovnog suda produžen pritvor, piše Pobjeda.

Radulović je uhapšen krajem juna, nakon što je Tužilaštvo poslije devetomjesečne istrage prikupilo dokaze koji ukazuju da je nelegalno držao oružje i municiju.

Pretresom njegovog automobila kod njega su nikšićki policajci 11. oktobra prošle godine, na jezeru Slano, pronašli tri pištolja i 70 komada pištoljske municije. On je tada bio u društvu sa sugrađanima R. M. i D. V. pronašli.

Pregledom vozila koje su osumnjičeni koristili pronađena su i dva pancirna prsluka saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Radulović je ranije hapšen u nekoliko navrata zbog više krivičnih djela. U septembru 2015. godine policija ga je teretila za zelenašenje, ali je oslobođen tih optužbi. Radulovićevo ime u žiži javnosti bilo je u ljeto 2008. godine, kada je njegova firma koja je izvodila radove na magistralnom putu Risan Zabljak tokom dva mjeseca rušila brdo pored puta, a šut i kamenje prosipala u more.

Nikšićki biznismen namjeravao je da bez dozvole sagradi pristanište, plažu i hotel. Njemu se sudilo u kotorskom osnovnom sudu zbog protivpravnog zauzimanja zemljišta, uništenja i oštećenja prirodnog dobra u Lipcima, i određena mu je jedinstvena kazna od četiri mjeseca zatvora.

Odbrana i Tužilaštvo podnijeli su žalbe na presudu, pa je došlo do zastare postupka.

Burna prošlost Radulovića

Radulović je bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik,a  vodi se i kao vlasnik lokala Tani u gradu pod Trebjesom.

U žižu javnosti dospio je nakon što je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Zorana Vilotijevića. Tada su osuđena i njegova braća Slavko i Miomir.

To ubistvo otvorilo je krvavu kutiju krvne osvete između ove dvije porodice.

Iz osvete za ovo ubistvo brat Zorana Vilotijevića -Milan Lezo Vilotijević ubio je Slavka Radulovića, a osuđen je na 20 godina.

Brojni mediji su svojevremeno Radulovića dovodili u vezu sa švercom cigareta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Hapšen je i zbog zelenašenja, iznude i brojnih likvidacija po Crnoj Gori, a pominjao se i kao organizator kriminalne grupe.

Send this to a friend