Hronika

Okončana istraga protiv Vujačića za dvostruko ubistvo, čeka se optužnica

Okončana istraga protiv Vujačića za dvostruko ubistvo, čeka se optužnica
Vujačić, foto: Facebook

Specijalni tužilac Stojanka Radović okončala je istragu protiv Podgoričanina Marjana Vujačića (34) koji se sumnjiči za ubistvo dvojice sugrađana, Mila Ilića i Veselina Kalezića, potvrdio je za Dan njegov branilac, beogradski advokat Borivoje Borović.

Međutim, iako je branilac potvrdio, zvaničnu informaciju Dan nije dobio od Specijalnog tužilaštva, koje nekoliko dana nije odgovaralo na njihovo pitanje.

Protiv Vujačića, koji se nalazi u zatvoru u Vranju, trenutno se vodi istraga i zbog sumnje da je ubio Gorana Tasića Gokčeta i Jugoslava Cvetanovića.

Sumnje protiv Vujačića, kako saznaje Dan, potvrdilo je DNK vještačenje koje je obavljeno na zahtjev crnogorskog Specijalnog tužilaštva, a odobrio ga je beogradski Viši sud.

Marjan Vujačić uhapšen je u Novom Sadu sredinom juna prošle godine zbog falsifikovanja isprava. Međutim, nekoliko dana kasnije srpska policija je saopštila da je osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, ali i za još tri, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji.

Tokom dosadašnje istrage u Srbiji, kako nezvanično saznaje Dan, vještačeni su sadržaji njegovog mobilnog telefona i laptopa.

Ubijeni Kalezić i Ilić operativno su važili za osobe bliske „kavačkom klanu“, a prema nezvaničnim saznanjima, tužilaštvo već ima dovoljno dokaza da osnovano sumnja da je Vujačić egzekutor.

Međutim, Vujačić je u pismu upućenom medijima tvrdio da mu je sve namješteno, da su ga inspektori prilikom ispitivanja pretukli i prisiljavali da prizna krivična djela, koja nije počinio.

Istražitelji su, kako nezvanično saznaje Dan, došli do podatka da je Vujačić izgubio veliki novac na kocki i jedan krak istrage će ići u tom smjeru, da se ispita da li je zbog toga odlučio da postane plaćeni ubica.

Prematim podacima, Vujačić se dodatno zaduživao i kod kamataša, na se sada utvrđuje tok novca kao jedan od inicijalnih motiva zbog čega je ovaj Podgoričanin, do tada ne toliko istaknuti član kriminalnih klanova, ogrezao u nove teške zločine za koje je osumnjičen.

Prilikom hapšenja Vujačić je kod sebe imao falsifikovana dokumenta i za to krivično djelo je sklopio sporazum o priznanju krivice.

Srpska policija pronašla je i štek stanove i zaplijenila mobilne telefone koje je navodno koristio Marjan Vujačić.

I Podgoričanin Rade Popović (36) uhapšen je no nalogu Specijalnog državnog tužilašgea zbog sumnje da je povezan sa ubistvima Veselina Kalezića i Mila Ilića.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
KarlitoBrigante
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Izgubis malo pa pozajmis pa i to izgubis pa uzmes na kamatu da vratis ali i to izgubis i onda od par hiljada (2-3) upanes u kolo iz kohega je skoro nemoguce uzac i za godinu si prokocka i zaduzuo par storina hiljada i onda morAs da radis sto ti se kaza. Sto je najgore tko ljude i pecaju a… Više »

Send this to a friend