Hronika

On je uhapšen za organizaciju ubistva Jovana Vukotića

Foto: Nova S
Foto: Nova S

Za sada su potvrđene sumnje da je Radoje Zvicer finansirao, a njegov odbjegli rođak Radoje Živković (36), koji je uhapšen u Istanbulu, organizovao ubistvo Jovana Vukotića, pišu srpski mediji. Vukotić je praćen mjesecima i njegovo ubistvo bilo je samo pitanje vremena.

<<<U Istanbulu uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića<<<

Pretpostavlja se da je za ubistvo Vukotića angažovana ekipa iz Beograda i Crne Gore. Kotoranin, Jovan Vukotić, ubijen je 8. septembra, u vozilu u kome se nalazila njegova supruga i ćerka, kao i vozač. Niko od njih nije povrijeđen.

Kancelarija za borbu protiv organiziranog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, inače šef kriminalne organizacije “Kavač”, preko svojih veza u Turskoj. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplijenjeno je 11 lažnih ličnih dokumenata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korištenog u incidentu.

Saznanja do kojih su došle „Novosti“ govore da iza ovog, ali i većine drugih ubistava „škaljaraca“ stoje upravo Zvicer i Živković.

Oni se zajedno sa Slobodanom Kašćelanom sumnjiče za ubistvo Barana Adisa Spahića i Damira Hodžića, Mileta Radulovića Kapetana, ali i za masakr u restoranu u Atini kada su ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović, kao i za smaknuće na ostrvu Krf, gde su ubijeni Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić.

Prema dobijenim informacijama za likvidacije koje su počinjene u Atini i n Krfu napadači su dobili dva miliona eura, a jedan od naručilaca je navodno i Darko Šarić.

Kao izvršioci svih ovih zločina pominju se ekipe sastavljene od srpskih i crnogorskih mladića. Na to ukazuju i nedavna ubista, jer su crnogorski istražitelji za ubistvo Milića Minja Šakovića 17. juna ove godine u Budvi, osumnjičili Luku Pilčevića (22) iz Beograda i Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca.

Tanasković je, potom, krajem avgusta uhapšen na hrvatskom ostrvu Pag i to kao direktni izvršilac ubistva Gorana Vlaovića. Obje žrtve su dovođene u vezu sa „škaljarcima“.

Do sada je bilo upitno ko tačno stoji iza ubistva Vukotića, pošto su u tom kriminalnom miljeu česta podmetanja zavađenih ekipa.

13

avatar
1000
9
4
0
 
12
NovljaninCetinjeZovite SergejaBaraniBar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novljanin
Gost
Novljanin

@Cetinje
Требало би да знаш да Турска није чланица ЕУ.

Cetinje
Gost
Cetinje

Evo što je zemlja EU, a naši brane svetinje.Litijaju i blokiraju puteve, policajci drze krimnalce na tel.Ustoličavaju se popovi, a osnova ulaska u EU ništa.
A sad hvale Tursku, pa svaka normalana zemlja članica EU je ovakva igre nema.

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Ovi iz tuzilastva montiraju kako njima odgovara

Barani
Gost
Barani

Vrjeme je da padate, no kolko vas je još?

Dekameron
Gost
Dekameron

A u kotor pobjegnu bez traga.. Iako postoji jedan jedini put kroz grad 😂

Tivćanin
Gost
Tivćanin

I nikome ništa.
Sve se svodi na uhapšen, pušten na slobodu, ubijen.
I svi se gađaju milionima. Okle pare?

Hladni
Gost
Hladni

Kod nas u dvije ulice ne mogu naci ubice a u Instambulu sa 19 000 000 stanovnika ih pokupise sve za 10 dana. To je kad drzava radi a ne stiti kriminalce

Građanin CG
Gost
Građanin CG

Ovo je policija, za par nedjelja u vise milionskom gradu se otkriju pocinioci. Svaka čast!

mastahe
Gost
mastahe

Jes otkrili tako što je isti neki turčin koji je navukao Vukotića dao neke info policiji. A šta će od toga dalje biti možda ništa jer nisu ih uhapsili isti dan tako da pohvale itd u veoma korumpiranoj zemlji su smjesne

Zdravko
Gost
Zdravko

Turska i Hrvatska policija to rijesise odmah jedino ova nasa tapka u mjestu i ne mogu nista da rijese

Todor
Gost
Todor

Tako je grad od oko 27000000 stanovnika rjesava ubistva, dokaz da im policija nije u klanove ! Svaka cast TURCIMA !!!

Bar
Gost
Bar

Tamo policija prikuplja obavjestenja operativna, od samih kolega a ne kao kod nas od taxsi vozača konobara i drugih kafanskih priča čula rekla kazala.
Tamo policija radi, svoj posao ili daju dobiju ostavke.

kplonkip
Gost
kplonkip

cim srpski medij pretpostavlja onda znamo da nije tacno.

Send this to a friend