Hronika

Optužnica protiv Ane Pešukić i Filipa Ralevića: Krala nakit od Đukanovića da vrati kockarske dugove Igoru Krstoviću

Aco Đukanović

Vaspitačica Ana Pešukić priznala je da je ukrala vrijedan nakit i umjetnine vrijedne 340.931,27 eura iz porodične kuće Aca Đukanovića kako bi vratila kockarske dugove.

Ona je ukradeni nakit u pet navrata prodala zlataru Filipu Raleviću koji joj je, kako tvrdi isplatio 51.000 eura, piše Pobjeda.

Prema optužnici u koju je Pobjeda imala uvid, na krađu nakita, Pešukić se odlučila u septembru 2019. godine kada joj je Igor Krstović duplirao dug od 5.000 eura koji nije uspjela da vrati u dogovorenom roku.

“Saznala sam da Igor Krstović daje novac na zajam uz kamatu, pa sam od njega pozajmila 5.000 eura sa rokom vraćanja od 15 dana uz kamatu od 500 eura. Po protoku tog roka nijesam vratila dug već samo kamatu”, navodi se u optužnici.

Pešukić je navela da je na njenu molbu Krstović produžio rok za vraćanje duga s tim što je njen dug sada iznosio 10.000 eura.

Kako se približavao kraj drugog roka, a Pešukić nije bila u mogućnosti da vrati dug odlučila je da pokrade nakit iz kuće porodice Đukanović gdje je već 10 godina radila kao vaspitačica i gdje su joj sve stvari bile dostupne.

“Znala sam da se nakit i satovi nalaze u jednoj vitrini, složeni u kutijama na kojima je pisalo ime onoga čije su te stvari. Vitrina se nalazila u prostoriji radne sobe na petom spratu stana koji je bio zaključan”, ispričala je Pešukić.

Koristeći povjerenje supruge Aca Đukanovića, Gabriele Đukanović, optužena Pešukić je neopaženo otključala prostoriju i iz vitrine nasumice iz jedne od kutija uzela toliko nakita koliko joj je moglo stati u šaku i ubacila ga u džep.

Ukradene ogrlice, narukvice i prstenje je potom smjestila u svoje stvari koje je držala u drugoj prostoriji stana.

Nakit je odnijela zlataru Raleviću koji joj je isplatio 3.500 eura.

Kako joj dobijeni iznos nije bio dovoljan za vraćanje duga, Pešukić je u novembru 2019. godine po istom scenariju iz vitrine ukrala dva ručna sata „roleks“ za koje joj je Ralević isplatio 11.000 eura.

Od tog novca, kako je ustvrdila Pešukić, pokrila je dug od 10.000 eura Igoru Krstoviću.

Nije prošlo dugo vremena, Pešukić je zapala u nove kockarske dugove zbog čega je od Krstovića pozajmila ponovo 5.000 eura sa rokom vraćanja od 15 dana uz kamatu od 500 eura. Kao i prvi put, Pešukić je tražila produženje roka što joj je Krstović prihvatio, ali uz uslov da se dugovanje duplira.

Izlaz iz novonastale situacije, Pešukić je vidjela u ponovnoj krađi nakita iz kuće Đukanovića.

Ovog puta, ona je iz vitrine sa nakitom ukrala zlatan sat sa dijamantima i nekoliko zlatnika.

Pešukić je od Ralevića za zlatnike dobila 3.500 eura dok je od prodaje sata odustala i vratila ga u vitrinu.

Prilikom sljedeće krađe, Pešukić je iz vitrine uzela tri zlatnika i sat sa dijamantima od čije prodaje je jednom odustala, a za koji je od Gabrijele Đukanović saznala da vrijedi 70.000 eura.

Od 3.500 eura koje joj je Ralević isplatio za zlatnike i 8.000 eura za sat, Pešukić je Krstoviću vratila dug od 10.000 eura.

Vaspitačica ponovo zapada u kockarske dugove i pomoć traži od Igora Krstovića.

Zadužuje se 5.000 eura, ali zbog traženja nekoliko puta da joj se rok produži dug prema Krstoviću dostigao je iznos od 30.000 eura.

Iz vitrine sa nakitom porodice Đukanović, Pešukić ovog puta uzima više ogrlica, narukvica, prstenja, zlatnika, dva ručna sata.

Za nakit joj je isplaćeno 13.000 eura dok je za satove dobila 8.500 eura.

Od Ralevića je tada, kako tvrdi Pešukić, pozajmila 8.500 eura kako bi sakupila iznos od 30.000 eura koje je vratila Krstoviću.

Pešukić je prilikom saslušanja u tužilaštvu priznala da je iz kuće Đukanovića ukrala i 20 komada umjetničkih slika Srđana Vukčevića izrađene za ilustraciju knjige ,,Više se ne bojim“ autorke Gabrijele Đukanović za koje je u jednoj podgoričkoj galeriji dobila 750 eura.

Međutim, Pešukić nije priznala da je iz kuće Đukanovića ukrala dvije porcelanske zdjele Alfonse Muha, više boca rumunskih i inostranih vina, dvije pozlaćene pepeljare, osam jastučnica, šest srebrenih noževa i viljuški i tri dječja novčanika u kojima se nalazilo 955 eura.

Đukanović: Zatekla opustošenu vitrinu u kojoj je čuvan nakit

Gabrijela Đukanović tvrdi da je početkom aprila prošle godine primijetila da joj nema sata ,,frenk miler“ koji se nalazio u vitrini u radnoj sobi. Pored ovog sata u vitrini je čuvano još ručnih satova, komplet porodičnog nakita koji je naslijeđen i dobijen poklonom od prijatelja i porodice. Sav nakit i satovi bili su raspoređeni u kutijama na kojima je bilo naznačeno kome iz porodice Đukanović pripada.

“Kada sam primijetila da nedostaje ovaj sat otvorila sam ostale kutije i vidjela da nedostaje mnogo nakita i satova u velikoj vrijednosti”, kazala je u istrazi Gabrijela Đukanović.

Kako je imala evidenciju nakita i podatke od koga je taj nakit dobijen, Gabrijela Đukanović navodi da je lako utvrdila što sve nedostaje.

Naglasila je da je najvredniji među ukradenim stvarima bio njen zlatan sat sa dijamantima i crnogorski grb od zlata, ručne izrade koji je bio ukrašen dijamantima i ne može se naći u slobodnoj prodaji.

Krstović negirao da je Pešukić davao novac na zajam uz kamatu
Igor Krstović pred specijalnom tužiteljkom Stojankom Radović ustvrdio da ne poznaje optuženu Anu Pešukić koja je od njega navodno uzela 15.000 eura i uz zelenašku kamatu vratila 51.000 eura.

“Nikada se nijesam sreo sa njom niti je ona od mene tražila novac na zajam uz obavezu vraćanja u određenom roku i uz plaćanje kamate”, tvrdio je Krstović.

On je na kraju ponudio tužilaštvu da njegove tvrdnje i iskaz u ovom slučaju provjere i poligrafski.

Krstović je poznat javnosti nakon što je 28. januara prošle godine na njega u Zeti, nedaleko od porodične kuće ispaljeno 20 metaka.

Zbog organizacije i učešća u napadu na Krstovića pred Višim sudom u Podgorici sudi se Vidoju Stanišiću i Dragiši Bulatoviću.

17

avatar
1000
17
0
0
 
17
DijamantCileBubiCasni zlatarisprdnja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dijamant
Gost
Dijamant

Šta radi tužilaštvo??? Pod hitno ispitati porijeklo imovine Acu,Krstoviću i Raleviću.

Cile
Gost
Cile

350.000e im iznijela u nakitu iz kuce a da 3 mjeseca nijesu ni primijetili…
Pa koliko para imas moj Aco?
Narode stoko.

Bubi
Gost
Bubi

😂😂😂😂 i da niko ne primijeti … meni je kucna pomocnica šugu donijela tako da od sad ne dam niko da mi se mota po kuci. Pih vazda su glibulje bile i olos

Casni zlatari
Gost
Casni zlatari

Casno zanimanje zlatara da se ovako kompromituje! Pa mi svaki dan imamo prljave ponude i sve necisto sto mirise na drogu, kradju, prevaru, prijavimo policiji.

sprdnja
Gost
sprdnja

Je li realno da ova daje pare pod kamatu i još ženi daje pare uz ovoliku kamatu. Pih

Milos
Gost
Milos

Vaspitacica Petar Pan

Jovan
Gost
Jovan

Oce li ikada doci vreme da se kamatasi privedu pravdi,nagrdise narod,to je najvece zlo Crne Gore.
Drzavi je lako da se obracuna sa njima,samo neka naprave grupu na socijalne mreze i narod ce im sam dati info.

Banditos
Gost
Banditos

Banda! Pesukic krade, Ralevic je finansira, pozajmljuje pare i, sto je najgore, ne prijavljuje policiji. Fina neka druzina. Porijeklo imovine ispitati Acu, Krstovicu i Ralevicu.

Roki
Gost
Roki

Ne znaš ko je gori u priči. Jedinstven slučaj da su svi negativci.

Ajmo
Gost
Ajmo

Dokazase li porijeklo nakita?

Sasa
Gost
Sasa

A otkud ovom Djukanovicu ovoliki nakit i kako je to stekao pita li iko ?

Omer
Gost
Omer

Ralevic je jednako kriv kao Ana jer je lesinar, grobar, na muci tudjoj zaradjivao (a vidi se kako je necovjecno isplacivao) i na dalja djela je nagovarao. I sto je najgore, to prljavo zlato je topio i postenim crnogorskim gradjanima prodavao kroz nakit u svojim zlatarama. Da je cist i da nije saucesnik, prijavo bi je policiji kada mu je… Više »

Samo istina
Gost
Samo istina

Odakle mu ovoliko bogatstvo?????Neka policija i sudstvo prvo ispita tu cinjenicu a normalno kazni i onoga ko je uradio kradu.

Daka
Gost
Daka

Kocka i kamataši će nas uništiti

tasko nacic
Gost
tasko nacic

ovo vam je drugari moji klasicna prica jednog kockara i sto posto je istinita.Takav je to zacarani krug.Ljudi se navuku na kocku i sledeca stanica je uzimanje kredita pa odlazak kod kamatasa koji naravno sve poricu pred sudom.Ogroman je broj ovakvih slucajeva,Pola PG duguje pare ili bankama ili kanatasima.Rjesenje je zatvaranje kladionica i kazina kao u Albaniji tj kazina se… Više »

Milo za drago
Gost
Milo za drago

A posteni ACo se slobodno seta.

štakor
Gost
štakor

Gore je krivično djelo ovog kamataša nego ove lopužice

Send this to a friend