Hronika

Osmočlanoj grupi produžen pritvor: Neko krio oružje i drogu, neko utjerivao dugove

Viši sud, Podgorica

Viši sud produžio je pritvor još dva mjeseca Milošu Božoviću, Đurađu Lončaru, Smailu Lekiću, Arnelu Mandiću, Radošu Popoviću, Lazaru Raičeviću, Balši Todoroviću i Aleksandru Dropu zbog stvaranje krinimalne organizacije koja je imala za cilj šverc narkotika, oružja, otmice i razbojnišva.

Prema naredbi o sprovođenju istrage Božović, Lončar, Lekić, Mandić, Popović, Raičević i Todorović terete se za krivčno djelo stvaranje kriminalne organizacije. Takođe, Božović i Lekić sumnjiče se za nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija, a Mandić, Popović, Raičević, Todorović i Dropo za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U obrazloženju odluke o produženju pritvora navodi se da su Božović, Lončar, Lekić, Mandić, Popović, Raičević, Todorović i Dropo postali članovi kriminalne organizacije.

Miloš Božović je, prema nalazima iz istrage, trebalo da postupa po nalozima i uputstvima članova kriminalne organizacije, da učestvuje u skrivanju, prevozu i čuvanju vatrenog oružja i municije, da preuzima oružje koje pripada kriminalnoj organizaciji, te i da ga prodaje po uputstvima drugih članova i preuzima novac od prodaje.

Njegova uloga, prema naredbi o proširenju istrage bila je i da prenosi poruke između članova kriminalne organizacije. Zadatak Đurađa Lončara je, kako se navodi u aktu Tužilaštva, bio da postupa po nalozima i uputstvima članova kriminalne organizacije nabavlja sredstva (benzin) za izvršenje krivičnih djela.

Prema naredbi, njegova uloga bila je i da sa drugim članovima izvršava krivična djela, da koristi stanove sa ostalim saradnicima koje potražuju državni organi Crne Gore. Osumnjičeni Smail Lekić je bio zadužen da postupa po nalozima i uputstvima članova kriminalne organizacije, da učestvuje u skrivanju i preuzimanju oružja i municije. Oružje, kako se navodi u naredbi, trebalo je da prodaje po uputstvima drugih članova kriminalne organizacije i preuzima novac.

Tužilaštvo osnovano sumnja da je zadatak Arnela Mandića bio da postupa po nalozima i uputstvima članova kriminalne organizacije, da obezbijeđuje prostor i uslove za skrivanje i čuvanje opojne droge i hemijskih supstanci koje su namijenjene za proizvodnju opojnih droga, te i da ih prodaje.

Uloga Mandića bila je da od kraja juna 2018. godine pa do 15. avgusta u Podgorici, zajedno i po prethodnom dogovoru sa okrivljenim Lazarom Raičevićem kupi i proda 10 kilograma droge. U naredbi se navodi i da su tu drogu prethodno nabavili za sada od nepoznate osobe i smjestili u iznajmljenom objektu vlasništvo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Đeco, đeco
Gost
Đeco, đeco

Velika tajna: laka lova ne postoji. Ako se za tren i pojavi, vlasnik se ne naživi.

Ljuta
Gost
Ljuta

A ako si u sami vrh dps ili bia ili saj?

Mudante
Gost
Mudante

Jao ne mlati. Jel moguce?

Conor
Gost
Conor

Ima li neko cija je duznost bila nabavljanje plina za kuvanje kafe?

Gunslinger
Gost
Gunslinger

Dje je onaj cija je uloga bila benzin da nabavlja? Osudiste li njega?

KrleMulja
Gost
KrleMulja

A sto je ovo bez Mirele 900 KRIMINALNIH GRUPA IMA KROZ OVU NASU LIPU GORU CRNU!

Send this to a friend