Hronika

Osnovcu pozlilo u školi, priznao da je koristio drogu

OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša"/Foto: RTV Budva

Učenik budvanske Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” je nakon što mu je pozlilo u školi priznao je da je koristio drogu.

“Policija je 1. decembra oko 14.30 časova postupala po prijavi Hitne medicinske pomoći Budva, da je mlađem maloljetnom licu u jutarnjim časovima pozlilo u prostorijama OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“, gdje je tom licu ukazana ljekarska pomoć i ono je odvezeno u Opštu bolnicu Kotor. Mlađe maloljetno lice je prijavilo ljekaru Hitne medicinske pomoći da je u prethodnom periodu konzumiralo drogu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su pripadnici budvanske policije na ove okolnosti prikupili potrebna obavještenja od roditelja, djeteta u prisustvu roditelja, dežurnih ljekara i ljekara specijalista, kao i nastavnika, razrednog starješine ovog lica.

“Na ove okolnosti su inicirane potrebne naredbe za pretresanje shodno čemu su izvršeni pretresi stambenih objekata dva mlađa maloljetna lica sa područja Budve, za koja se sumnja da su vršili uličnu prodaju opojne droge. Navedena lica su dovedena u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva u prisustvu roditelja gdje su od njih i prikupljena obavještenja na navedene okolnost”; ističu u policiji.

Shodno tome upoznat je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici nadležan sa postupanje sa maloljetnicima, po čijem nalogu je i izuzet uzorak krvi radi daljeg vještačenja na psihoaktivne supstance.

Policijski službenici u Budvi preduzimaju dalje mjere i radnje po navedenom predmetu koje su u toku.

Napominju da se radi o izolovanom slučaju i da policijski službenici pomno prate sva dešavanja koja ukazuju ili mogu ukazati na bilo koji oblik ugrožavanja djece školskog uzrasta.

“Sa izrazitim senzibilitetom se prati bezbjednosna problematika u školama i zoni škola i u skladu sa tim, na osnovu procjene rizika, preduzimaju se konkretene operativno-taktičke mjere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta i narušavanja bezbjednosti. Na nivou Odjeljenja bezbjednosti Budva, sprovodi se akcija trajnog karaktera „Mladost“, u sklopu koje se u kontinuitetu vrši obilazak škola i školskih dvorišta na teritoriji opštine Budva. Cilj je sprečavanje svih oblika društveno negativnog – devijantnog ponašanja maloljetnika, sa intencijom na suzbijanje zloupotreba opojnih droga, vršnjačkog nasilja, točenja alkohola maloljetnicima i učestvovanja u igrama na sreću”, zaključuju u Upravi policije.

Tags

22

avatar
1000
16
6
0
 
21
NikolaDraganaLjuboLjuboLjubo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Samo vlast treba okrivit pa koji god da su, vidim i crkva se spominje, policija…A to što niste roditelji to ništa.Bitno je da se istom kupi telefon od hiljadu eura i neka ga ulica vaspita, vidite li vi što se dešava? Nije ovo vaše vrijeme, svjesni niste što vam đeca rade i to u osnovnoj školi greote.Nego su crnji ovi… Više »

Dragana
Gost
Dragana

Nevjerovatno, svi traze krivce u strankama a porodicu ostavljaju po strani. Gdje su roditelji. Djeca se prepuštena sebi, ulici i dilerima dok roditelji ispijaju kafe po kaficima, salonima ljepote…. Uzas. I kriva vlast bivša ili sadašnja

Kotor
Gost
Kotor

Sistem je podbacio

Podrska
Gost
Podrska

Nema veze bice litije

Ridikul
Gost
Ridikul

Uzas! Od kad je dosla sloboda i nova vlast, samo ubistva, prebijanja zena …..djeca se drogiraju u skolama. Strasno! Kriminal cvjeta!

Ljubo
Gost
Ljubo

🤣🤣🤣🤣jes nova vlast🤣🤣🤣🤣

Sonja
Gost
Sonja

Ovo je totalno rasulo u drustvu , drzavi ni jedna institucija nije autoritet. Zivimo u opstem haosu i ludilu koji je bogom dan za ovakve radnje, preko neduzne djece ciji roditelji nemaju vremena za njih

slavica
Gost
slavica

Neka idu kod popova to su izglasali

Gadluk 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Gost
Gadluk 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Umjesto normalne psiholoske sluzbe imamo tu popove koji obrazuju nam drustvo cg dno od drzave ljucki talog primitivna svijest sujevjerna vjeruje u kletve gleda srbijanske rijalitije slusa zvezde granda

Dedoni
Gost
Dedoni

Carevic spasio Budvu

veki
Gost
veki

a pola đaka podgričkoj gimnaziji se drogira, to ne znaju roditelji, nastavnici ni policajci

Ljubo
Gost
Ljubo

Još pa vremena DPSa kad se o tome nije govorilo…

JBU_Traffic
Gost
JBU_Traffic

Sto je ovo mila majko?Oce li se skole,mup,u krajnjem drzava pozabavit ovime?Jeste li vi normalni???? Sto radi mup,anb?Odje svako zna sto se kuva za rucak u sledece 3 kuce,zgrade…a niko pojma nema okle droga u skolu?Ne sprdajte se!!!!! Obrazovni sistem-nula!!Toliku i platu zasluzuju-NULU!

dragon
Gost
dragon

Oce kako ne bitno da vodaju djecu po crkva i mlate praznu slamu a ovamo jadi po ulici Na svakom cosku droge koliko oces Inace budva je dno dna sto se tice narkotika.

Zoki
Gost
Zoki

Dijete koje je prodavalo drogu inače učenik iste škole nije sankcionisan i vraćen je u klupe školske kao da ništa nije bilo… Nejasno mi je kako ga nisu suspendovali!?

Nemojmo
Gost
Nemojmo

A kakve veze sa ovim ima ANB, evo reci mi? Uzasno je sto se to desava, slazem se. Ali mislis li stvarno da ANB treba da juri maloljetnike po skolama koji valjaju drogu, a drzava nam se raspada po svim savovima zbog kojekakvih “glavasa”? Ja cu ti reci da ne, ovo sto se desilo je strasno, pitanje je koliko toga… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Budva jel?? A da tamo se DF tamo je rasulo

Ljubo
Gost
Ljubo

Jes makli blagostanje koje je donio DypS..ž

Mag
Gost
Mag

Obrazujte omladinu dok je jos vrijeme! Zasto svi misle da je cool koristiti drogu? Ja sam u soku kad mi kazu uzmi malo, to svi rade! Cijela pg!

Baćko
Gost
Baćko

Ao sto se radi, u Bd a hapse ko tobos po bd po zgradama ali po kućama ne ulaze i crkava.

The end...
Gost
The end...

Pa jesu li pripadnici PJP sprovodili akciju, u subijanju prodaje droge pa su od njih nekoliko zajedno sa gradonačelnikom uhapsili samo dvoje ljudi.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Losa je ta droga, nikakva !! Popovi zbore

Send this to a friend